Ministrul Sanatatii: Sunt deja 3.800 de medici de familie care fac teste Covid

26/01/2022
Ministrul Sanatatii: Sunt deja 3.800 de medici de familie care fac teste Covid

Ministrul Sanatatii: Sunt deja 3.800 de medici de familie care fac teste Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-sunt-deja-3-800-de-medici-de-familie-care-fac-teste-covid/

3.800 de medici de familie efectueaza deja teste pentru noul coronavirus in cabinetele proprii, motiv pentru care a crescut considerabil si numarul de testari, a anuntat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

“Sunt deja 3.800 de medici de familie care au intrat in acest sistem (de testare – n.r.). Ieri a fost prima zi in care au inceput sa testeze. Din cauza asta a crescut si numarul de teste la peste 100.000. Ne-am confruntat in weekend cu problema testarii, pentru ca medicii de familie in acest weekend prelungit nu au lucrat si am cautat solutii la nivelul Municipiului Bucuresti prin deschiderea a 28 de centre care sa testeze, alaturi de Statia de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, pacientii simptomatici pe baza unei programari”, a declarat ministrul Rafila, miercuri, intr-o conferinta de presa.

De altfel, el a subliniat ca se are in vederea extinderea numarului de centre de testare in ambulatoriile de specialitate la nivelul intregii tari.

“Ne propunem ca aceasta procedura sa o extindem in aceasta saptamana la nivelul intregii tari. Chiar in cursul zilei de astazi vom avea o discutie cu directorii directiilor de sanatate publica sa organizam astfel de puncte de prelevare a produselor biologice in vederea testarii pentru persoanele simptomatice in toata tara pentru weekend”, a mai precizat Rafila.

Etichete: teste covid cabinete medici de familie, testare covid la medicul de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: