Ministrul Sanatatii: Stiu care sunt ranile sistemului de sanatate si care sunt asteptarile bolnavilor si ale medicilor

11/10/2017

Ministrul Sanatatii: Stiu care sunt ranile sistemului de sanatate si care sunt asteptarile bolnavilor si ale medicilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-stiu-care-sunt-ranile-sistemului-de-sanatate-care-sunt-asteptarile-bolnavilor-si-ale-medicilor/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat in plenul Camerei Deputatilor, ca sistemul de sanatate romanesc ar fi fost departe daca fiecare dintre cei care au detinut acest portofoliu, indiferent de culoarea politica, ar fi facut un pas catre interesul pacientilor.

Potrivit lui Bodog, prin aplicarea programului de guvernare al PSD, oamenii vor vedea imbunatatiri ale actului medical, conditii mai bune in spitale, acces mai bun la tratamente si medicamente inovatoare.

“Nu sunt ministrul perfect si cred ca niciun ministru nu este prefect, pentru ca nu exista politician perfect. Sunt medic insa si, de aceea, stiu care sunt ranile sistemului de sanatate si care sunt asteptarile bolnavilor si ale medicilor. Daca fiecare ministru al Sanatatii, indiferent de culoarea politica, ar fi facut un singur pas catre interesul pacientilor, astazi, am fi fost departe, dar unii s-au multumit sa-si masoare mandatul in like-uri pe Facebook, in timp ce proiecte importante in Sanatate au fost blocate. E usor sa depui motiune pentru proiectele pe care nu le duci la indeplinire”, a afirmat Florian Bodog, la dezbaterea motiunii “PSD dauneaza grav sanatatii”, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca “rabdarea oamenilor a fost greu pusa la incercare anul trecut cand PNL prin intermediul Guvernului tehnocrat pe care l-a desemnat nu a luat niciun fel de masuri pentru imbunatatirea sistemului de sanatate si, mai mult, a blocat proiecte de importanta majora pentru sanatatea romanilor”.

De asemenea, el a precizat ca actualul Guvern si-a asumat legea vaccinarii, aflata, in prezent, in dezbatere parlamentara.

“Am ferma convingere ca, odata cu aparitia acestei legi, controversele si speculatiile pe tema vaccinurilor se vor stinge”, a spus ministrul conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara