Ministrul Sanatatii: Sper ca de luni vom avea un sistem informatic functional

19/07/2019
Ministrul Sanatatii: Sper ca de luni vom avea un sistem informatic functional

Ministrul Sanatatii: Sper ca de luni vom avea un sistem informatic functional

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-sper-ca-de-luni-vom-avea-un-sistem-informatic-functional/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca spera ca de luni sistemul informatic de sanatate sa fie functional.

“Asa cum mi-a fost transmis de catre presedintele Casei si, repet, Ministerul Sanatatii nu are niciun fel de competente in acest sistem, de luni ar putea intra in normal. Ei ne-au spus astazi, maine, dar eu vreau sa las o marja de siguranta si sper ca de luni sa nu mai avem sincope. Imi cer scuze tuturor utilizatorilor. Sper ca de luni vom avea un sistem informatic functional”, a afirmat Pintea, la postul B1 TV.

Ea a mai precizat ca a fost informata ca sistemul nu va functiona o perioada deoarece exista probleme tehnice si a precizat ca a solicitat un raport in acest sens.

“Am fost informata in urma cu 17 zile ca sistemul nu va functiona o perioada, pentru ca este nevoie de un reset, pentru ca exista niste probleme tehnice. Acest sistem a dat rateuri in ultima perioada, destul de multe. (…) S-a comunicat foarte prost din punctul meu de vedere. Cele 17 zile au fost prea multe, in prima faza a fost vorba despre cinci-sase zile si, pe buna dreptate, lumea a inceput sa se revolte”, a adaugat Pintea, citata si de Agerpres.

Potrivit ministrului, sistemul a fost subdimensionat, nu a fost asigurata mentenanta, iar pe rol exista un dosar penal pentru clarificarea unor aspecte.

Etichete: sistem informatic de sanatate, PIAS, CNAS

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Catalin Petrencic says:

    Care luni? Ieri? A functionat dupa miezul noptii cateva ore iar azi .. a murit iar!
    Si, daca azi noapte a functionat putin, am reusit sa-mi validez serviciile din 17-22. Cele din 16, nu. Cica au trecut cele 3 zile legale de raportare si trebuie sa le trec la munca voluntara. Vreo 33 consultatii. Cica sistemul s-a defectat pe 17. Eroare. El functiona, mai bine zis nu functiona din 1. Dar, cum sa mai faca cnas economii decat furand de la noi pt a avea de unde da la cei care, cica, intretin sistemul!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: