Ministrul Sanatatii: Sper ca de luni vom avea un sistem informatic functional

19/07/2019

Ministrul Sanatatii: Sper ca de luni vom avea un sistem informatic functional

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-sper-ca-de-luni-vom-avea-un-sistem-informatic-functional/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca spera ca de luni sistemul informatic de sanatate sa fie functional.

“Asa cum mi-a fost transmis de catre presedintele Casei si, repet, Ministerul Sanatatii nu are niciun fel de competente in acest sistem, de luni ar putea intra in normal. Ei ne-au spus astazi, maine, dar eu vreau sa las o marja de siguranta si sper ca de luni sa nu mai avem sincope. Imi cer scuze tuturor utilizatorilor. Sper ca de luni vom avea un sistem informatic functional”, a afirmat Pintea, la postul B1 TV.

Continut educational:

Ea a mai precizat ca a fost informata ca sistemul nu va functiona o perioada deoarece exista probleme tehnice si a precizat ca a solicitat un raport in acest sens.

“Am fost informata in urma cu 17 zile ca sistemul nu va functiona o perioada, pentru ca este nevoie de un reset, pentru ca exista niste probleme tehnice. Acest sistem a dat rateuri in ultima perioada, destul de multe. (…) S-a comunicat foarte prost din punctul meu de vedere. Cele 17 zile au fost prea multe, in prima faza a fost vorba despre cinci-sase zile si, pe buna dreptate, lumea a inceput sa se revolte”, a adaugat Pintea, citata si de Agerpres.

Potrivit ministrului, sistemul a fost subdimensionat, nu a fost asigurata mentenanta, iar pe rol exista un dosar penal pentru clarificarea unor aspecte.

Etichete: sistem informatic de sanatate, PIAS, CNAS

1 Comentarii

  1. Catalin Petrencic says:

    Care luni? Ieri? A functionat dupa miezul noptii cateva ore iar azi .. a murit iar!
    Si, daca azi noapte a functionat putin, am reusit sa-mi validez serviciile din 17-22. Cele din 16, nu. Cica au trecut cele 3 zile legale de raportare si trebuie sa le trec la munca voluntara. Vreo 33 consultatii. Cica sistemul s-a defectat pe 17. Eroare. El functiona, mai bine zis nu functiona din 1. Dar, cum sa mai faca cnas economii decat furand de la noi pt a avea de unde da la cei care, cica, intretin sistemul!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, are in echipa trei medici de renume mondial

Cei care obtin un punctaj mai mare de 60% vor beneficia de un loc la rezidentiat

13 medici care lucreaza in Satu Mare au primit locuinte ANL

Cel mai modern Bloc Operator din Romania, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Protocoale terapeutice noi introduse de Ministerul Sanatatii