Ministrul Sanatatii: Sper ca de luni vom avea un sistem informatic functional

19/07/2019

Ministrul Sanatatii: Sper ca de luni vom avea un sistem informatic functional

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-sper-ca-de-luni-vom-avea-un-sistem-informatic-functional/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca spera ca de luni sistemul informatic de sanatate sa fie functional.

“Asa cum mi-a fost transmis de catre presedintele Casei si, repet, Ministerul Sanatatii nu are niciun fel de competente in acest sistem, de luni ar putea intra in normal. Ei ne-au spus astazi, maine, dar eu vreau sa las o marja de siguranta si sper ca de luni sa nu mai avem sincope. Imi cer scuze tuturor utilizatorilor. Sper ca de luni vom avea un sistem informatic functional”, a afirmat Pintea, la postul B1 TV.

Continut educational:

Ea a mai precizat ca a fost informata ca sistemul nu va functiona o perioada deoarece exista probleme tehnice si a precizat ca a solicitat un raport in acest sens.

“Am fost informata in urma cu 17 zile ca sistemul nu va functiona o perioada, pentru ca este nevoie de un reset, pentru ca exista niste probleme tehnice. Acest sistem a dat rateuri in ultima perioada, destul de multe. (…) S-a comunicat foarte prost din punctul meu de vedere. Cele 17 zile au fost prea multe, in prima faza a fost vorba despre cinci-sase zile si, pe buna dreptate, lumea a inceput sa se revolte”, a adaugat Pintea, citata si de Agerpres.

Potrivit ministrului, sistemul a fost subdimensionat, nu a fost asigurata mentenanta, iar pe rol exista un dosar penal pentru clarificarea unor aspecte.

Etichete: sistem informatic de sanatate, PIAS, CNAS

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Examen pentru medici specialisti, stomatologi si farmacisti, in octombrie 2019

STS a semnat contractul pentru modernizarea sistemului 112

Aparatura care determina non-invaziv fibroza hepatica, la Iasi

Interventii chirurgicale pe cord, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

La CJAS Caras-Severin s-au incheiat contractarile cu furnizorii de servicii medicale