Ministrul Sanatatii solicita public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti

25/02/2016

Ministrul Sanatatii solicita public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-solicita-public-demisia-conducerii-spitalului-de-pediatrie-din-pitesti/

ministrul_sanatatii-PATRICIU ACHIMAS-CADARIUMinistrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu solicita public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti  sau   demiterea   acesteia de catre  autoritatile  publice   locale in a caror administrare si responsabilitate se afla aceasta unitate spitaliceasca.

In cursul serii de miercuri, 24 februarie 2016, ministrul Sanatatii s-a deplasat la Spitalul Marie Curie, pentru a verifica starea de sanatate a copilului de un an si patru luni, internat, in aceasta dupa-amiaza, dupa ce a fost transferat de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti.

Din  primele  verificari   efectuate,  potrivit   informarii   transmise  de   catre   Directia  de   Sanatate Publica Arges, situatia   acestui   copil   era cunoscuta  de  personalul   medical al Spitalului  de Pediatrie Pitesti inca din data de 13 februarie a.c., cand copilul a fost a adus de parinti pentru consult   de   specialitate,   acuzand   febra   si   scaune   diareice.  

Cu   aceasta   ocazie,   in   regim ambulatoriu,   i   s-a   prescris   tratament   simptomatic.   La   data   de   14.02.2016,   copilul   a   fost transportat de parinti la o clinica privata din Bucuresti, unde au fost efectuate o serie de analize.

La data de 21.02.2016, ora 8.30, copilul s-a prezentat la Institutul National de Boli Infectioase Matei  Bals   din   Bucuresti,   unde   a fost   consultat si   i  s-a   pus  diagnosticul  de   “enterocolita dizenteriforma si rectoragii”.

Pentru excluderea patologiei chirurgicale, copilul a fost indrumat pentru consult de specialitate la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde a ajuns la ora 8.59, potrivit fisei pacientului de la Unitatea de Primiri Urgente a acestui Spital.

Ca urmare a investigatiilor derulate la aceasta unitate spitaliceasca, a fost exclusa patologia chirurgicala, recomandandu-i-se revenirea la Institutul Matei Bals, unde copilul era asteptat in vederea internarii.

La ora 12.25, parintii au transportat copilul la Spitalul Victor Babes, unde s-a constatat, la camera de garda, ca pacientul este echilibrat.

Dupa ce s-a efectuat o noua serie de investigatii, care au inclus coproculturi, examen coprocitologic, rotavirus absent, adenovirus absent, Salmonella absent, Shigella absent, i s-a recomandat tratament simptomatic si revenire in caz de agravare, cu diagnosticul de Enterocolita acuta.

La data de 23.02.2016, orele 22.18, parintii s-au prezentat cu copilul la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitesti, unde pacientul a fost diagnosticat cu “boala diareica acuta enteroinvaziva, cu Sindrom de Deshidratare Acut 5% si sindrom febril asociat”.

Copilul a fost internat, iar in urma investigatiilor s-au constatat semne de infectie, desi rezultatul coproculturilor s-a mentinut negativ.

In data de 24.02.2016, la ora 12.20, conform datelor Directiei de Sanatate Publica Arges, a fost solicitat transferul la  Spitalul Marie Curie Bucuresti, fara a se raporta cazul catre Directia de Sanatate Publica Arges, in conformitate cu reglementarile in vigoare.

In aceeasi zi, in jurul orei 15, pacientul a ajuns la Spitalul Marie Curie, unde a fost internat la Sectia de Nefrologie. Au fost recoltate analizele de sange si coproculturi, in urma carora s-au evidentiat criterii de diagnostic asociate Sindromului Hemolitic Uremic.

Din coprocultura, in urma testarii, s-a pus pus in evidenta prezenta Verotoxinei secretate de o tulpina de Escherichia Coli.

Pacientului   i  s-au   administrat   solutii   de   reechilibrare   hidroelectrolitica,   plasma,   masa trombocitara, in vederea instalarii cateterului de dializa peritoneala. Starea pacientului este stabila, insa prognosticul este rezervat.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: