Ministrul Sanatatii: Se vede o diminuare a fenomenului platilor informale in spitale

09/10/2019

Ministrul Sanatatii: Se vede o diminuare a fenomenului platilor informale in spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-se-vede-o-diminuare-a-fenomenului-platilor-informale-in-spitale/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca din rapoartele pe care le are se observa o diminuare a fenomenului platilor informale din spitale.

“Citeam undeva un titlu ‘ministrul Sanatatii nu poate rezolva problema’ (spagii – n.r.). Nu, sigur ca nu pot, nu pot singura sa rezolv problema, pentru ca legislatie avem, avem si solutii pe care spitalele trebuie sa le aplice, dar mai avem si reticenta unora de a nu rezolva problema. Eu am spus – acest fenomen se va diminua in timp. Deja, din rapoartele pe care noi le avem, se vede o diminuare a acestui fenomen, dar nu va disparea asa dintr-o data. A fost prea incetatenit in constiinta tuturor. Da, exista inca acest fenomen in spitale”, a afirmat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, conform Agerpres.

Potrivit demnitarului, fenomenul s-a diminuat ‘de teama sanctiunilor’, pentru ca veniturile salariale au crescut, datorita faptului ca pacientii au devenit ‘mai atenti’, dar si in urma campaniilor media.

Continut educational:

“Poate ca si de teama sanctiunilor, dar cred ca in primul rand pentru ca deja salariile au ajuns la un nivel care, cred eu, multumeste personalul medical, iar pacientii au devenit mai atenti. Si aceste campanii media au rolul lor important”, a mai precizat ministrul potrivit sursei citate.

Ea le-a recomandat pacientilor carora li se solicita bani sa anunte acest lucru conducerilor unitatilor medicale. Intrebata si daca spitalele de urgenta sunt in ‘topul mitei’, ministrul a raspuns:

“In general, da, pentru ca in spitalele de urgenta sunt foarte multe specialitati, este mult personal medical. Categoric nivelul va fi mai mare fata de un spital municipal sau orasenesc, iar numarul de pacienti care intra in aceste spitale este foarte mare. De aceea in acel clasament categoric intotdeauna vor fi aceste spitale mari.”

Etichete: plati informale spitale, spaga spitale, bani personalul medical

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUUMC: 68 de interventii chirurgicale de transplant de cornee si sapte de tesut osos

Plan de actiune pentru cresterea increderii populatiei in vaccinarea antiHPV

Costache: Subfinantare cronica a programelor de sanatate ne-a dus la situatia in care suntem

Anul trecut, au fost raportate peste 5.800 de incidente in timpul asistentei medicale

Masuri privind accesul in Spitalul Judetean Piatra-Neamt | O angajata a fost injunghiata mortal in biroul sau