Ministrul Sanatatii: Sanctiuni pentru romanii care nu merg la medic o data la 3 ani, cel putin

06/04/2015

Ministrul Sanatatii: Sanctiuni pentru romanii care nu merg la medic o data la 3 ani, cel putin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-sanctiuni-pentru-romanii-care-nu-merg-la-medic-o-data-la-3-ani-cel-putin/

parkinsonSantiuni dure pentru romanii care nu se duc la medic. Invitat intr-un studio de televiziune, Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca are in vedere introducerea unor masuri in cazul celor care nu se duc sa se caute de sanatate macar o data a 3 ani.

Asta nu este reglata inca, dar avem in intentie in momentul de fata, si e prima oara cand o spun, ne gandim ca persoanele care nu merg o data la trei ani la medicul de familie sau nu isi fac un set de analize complet, sa introducem sanctiuni. Stiu ca este cel mai nepopular lucru pe care il spun in momentul de fata, dar pentru sistemul sanitar va insemna foarte mult in sensul preventiei, in sensul gestiunii corecte a unui caz, in momentul in care il gasesti, in sensul ca, pana la urma, cheltuirea banului, pentru ca eu depistez in momentul de fata mare parte din afectiunile oncologice numai in stadii foarte avansate. Ceea ce e foarte greu de tratat, un cancer in stadiul 4…”, a declarat Ministrul Sanatatii, duminica la emisiunea “ Dupa 20 de ani”.

 In cadrul aceleasi emisiuni, Banicioiu a mai precizat ca aceste masuri de sanctionare vor fi destul de dure, insa nu a dat lamuriri cu privire la ce si cum vor fi acestea aplicate.

“Nu vreau inca sa pronunt sanctiunile, vor fi sanctiuni destul de dure, dar nu trebuie sa ne gandim domne’ daca nu se prezinta. Nu. Toata lumea trebuie sa stie ca trebuie sa mergi minim o data la 3 ani, ca sa-ti faci o investigatie completa: analize plus consult la medicul de familie. – a mai  declarat ministrul Sanatatii  la postul de televiziune Pro TV.

Statisticile arata ca romanii se numara printre europenii care merg mai rar la medici. Sunt ani in care mai bine de un sfert din populatiei nici nu calca pragul medicului de familiei intr-un an de zile.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Horatiu Moldovan (MS): Vaccinarea populatiei impotriva SARS-CoV-2 va incepe cel mai devreme in primavara anului 2021

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania: Numarul lucratorilor din sanatate infectati cu SARS-CoV-2 a depasit 10.000

EMA a primit cererile de autorizare a vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de Moderna si BioNTech & Pfizer

Institutul Cantacuzino ar putea produce, in curand, un vaccin gripal

Ministrul Sanatatii spune ca vaccinul impotriva Covid-19 se va face sezonier, la fel ca vaccinul gripal