Ministrul Sanatatii: Sa-ti protejezi copilul prin vaccinare este un grad de responsabilitate

15/04/2024
Ministrul Sanatatii: Sa-ti protejezi copilul prin vaccinare este un grad de responsabilitate

Ministrul Sanatatii: Sa-ti protejezi copilul prin vaccinare este un grad de responsabilitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-sa-ti-protejezi-copilul-prin-vaccinare-este-un-grad-de-responsabilitate/

Parintii au responsabilitatea sa isi protejeze copiii prin vaccinari, care constituie cele mai eficiente programe de preventie. Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a facut aceasta declaratie, in contextul in care, numai in judetul Arad,in ultima saptamana, s-au inregistrat 200 de cazuri de rujeola.

Demnitarul a subliniat ca programele de vaccinare reduc foarte mult morbiditatea si mortalitatea, mai ales in randul populatiei infantile.

“Acum avem epidemie de rujeola. Tocmai citeam ca in judetul Arad au fost, in ultima saptamana, 200 de cazuri de rujeola, mai multe decat toate cazurile de rujeola pe care le-au avut in ultimii ani cumulativ. De ce? Pentru ca sunt foarte multi copii nevaccinati (…). Sper ca oamenii sa inteleaga ca sa-ti protejezi copilul prin vaccinare, cu vaccinurile obisnuite – daca vreti – traditionale (…) este un grad de responsabilitate fata de propriul copil. Cred ca lucrul acesta trebuie sa fie foarte clar. Siguranta medicamentelor, siguranta vaccinurilor este principala preocupare nu numai a producatorilor, ci si a agentiilor de reglementare, deci nu se pune problema ca vaccinurile care sunt puse la dispozitia populatiei sunt nesigure”, a declarat ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a informat ca, in perioada 1 ianuarie 2023 – 7 aprilie 2024, s-au confirmat 11.397 cazuri de rujeola in Romania.

Etichete: programe de vaccinare, preventie copii, vaccinare, epidemie de rujeola, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: