Ministrul Sanatatii: S-au investit foarte multi bani in sanatate, din pacate rezultatele se vad prea putin

23/07/2018

Ministrul Sanatatii: S-au investit foarte multi bani in sanatate, din pacate rezultatele se vad prea putin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-s-au-investit-foarte-multi-bani-in-sanatate-din-pacate-rezultatele-se-vad-prea-putin/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat ca in cazul tuturor fondurilor alocate spitalelor din tara vor fi verificari pentru a se vedea cum au fost cheltuiti banii.

“Anul acesta am facut multe alocari bugetare pentru spitale din tara, dar o fila de buget merge la spital si una la Corpul de control. S-au investit foarte multi bani in sanatate, din pacate rezultatele se vad prea putin. De aceea, nu avem de gand sa nu verificam pe ceea ce cheltuim si nu o luati ca pe o amenintare, deci este pentru fiecare spital valabil acest lucru”, a spus Sorina Pintea, potrivit News.ro.

De asemenea, ea a mentionat ca este nevoie de infiintarea de centre de permanenta in municipiul Constanta.

Continut educational:

“Am pus niste intrebari. Cate centre de permanenta sunt in Constanta pentru ca aceste centre ar fi foarte utile in perioada estivala. Si mi s-a spus ca niciunul in Constanta. Si atunci am sugerat sa imprumute de la Timisoara, unde sunt 17. Bineinteles ca era o gluma, dar trebuie sa analizam destul de serios acest aspect, aceste puncte ambulatorii care s-ar putea deschide pe perioada verii in statiuni. Pana la urma, din statistici aici in urgenta se consulta pana la 500 de pacienti zilnic. Media la numarul de doctori pe care ii are si la liniile de garda pe care le are spitalul este de 300. Deci, o supra, supra aglomerare”, a explicat ministrul Sanatatii, conform sursei mentionate.

Sorina Pintea a fost prezenta la sfarsitul saptamanii trecute la inagurarea Sectiei de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Croitoru Simona says:

    Cu” analizatul”cred ca ati uitat sa platiti garzile medicilor de familie de 2 luni si jumatate,ce sa mai vorbim de vaccinari!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga