Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

27/10/2020
Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-putem-sa-regandim-un-sistem-medical-pentru-ca-pana-in-2024-sa-aratam-lumii-ca-s-a-reformat/

Sistemul medical trebuie reformat din temelii, in ciuda impopularitatii pe care ar putea-o genera aceasta reforma, este de parere ministrul Nelu Tataru.

“Necesitatea de reforma ramane imperioasa. Intrebam la inceputul mandatului meu daca de anul viitor, dupa ce vom avea patru ani de zile fara o alegere, fara o implicare electorala, fara o implicare politica, putem discuta despre o reforma adevarata, in conditiile in care in primul an si jumatate putem sa facem acele masuri legislative, de invatamant medical, industrie farma, trecand peste orice impopularitate ce o poate genera, fiindca va genera o impopularitate aceasta reforma, si putem sa regandim un sistem medical pentru ca in urmatorii doi ani pana in 2024 sa aratam lumii ca sistemul medical s-a reformat. (…) Un sistem medical care trebuie reformat din temelii”, a afirmat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Totodata, el amintit ca actuala lege a sanatatii are mai mult de 14 ani si are peste 1.500 de amendamente.

“Vorbim despre o lege a sanatatii de peste 14 ani, cu peste 1.500 de amendamente, care poate uneori au fost facute din interes. Haideti sa ne gandim ca totusi sistemul medical este la 30 de ani dupa Revolutie. O generatie – dupa cum stim toti – dureaza 30 de ani. Cred ca vine o alta generatie, care ar trebui sa arate ca suntem la un al doilea punct in care sistemul medical trebuie sa evolueze si imi asum orice cand spun ca trebuie sa evolueze. De la o medicina privata, de la o medicina curativa, de la o medicina preventiva, de la implicarea industriei farma, de la o implicare a noastra, ca profesionisti, de la implicare a Colegiului Medicilor, niste principii curate, sanatoase, de la implicare a tot ce inseamna auxiliarul din sistemul medical, de la o echitate in sistem ca si salarizare, dar de la meritocratie, de la o plata pe performanta, de la un sistem privat integrat in a acorda medicina adevarata cetatenilor romani”, a mai spus Nelu Tataru, potrivit sursei citate.

Etichete: sistem medical, reforma sanatate, legea sanatatii, nelu tataru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: