Ministrul Sanatatii: Profesionalismul trebuie sa fie dublat de integritate

17/10/2016

Ministrul Sanatatii: Profesionalismul trebuie sa fie dublat de integritate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-profesionalismul-trebuie-sa-fie-dublat-de-integritate/

VLAD-VOICULESCU-MSMinistrul Sanatatii, Vlad Voiculescu a anuntat ca va fi investigata situatia privind arondarea candidatilor pentru examenul de specialist catre o comisie sau alta.
“Arondarea candidatilor pentru examenul de medic specialist catre o comisie sau alta se face in ordine alfabetica, in functie de numele de familie al candidatului. Se pare insa ca unii functionari din Ministerul Sanatatii si/ sau de la Centrul National de Dezvoltare Profesionala in Domeniul Sanitar mai gresesc cate o litera sau confunda numele de familie cu prenumele. Astfel de greseli apar anul acesta in 11 comisii de examen, toate din centrul universitar Bucuresti. Atunci cand aceasta mica incurcatura schimba persoanele care examineaza viitorii medici specialisti, lucrurile nu mai tin de domeniul unei simple erori birocratice. In Ministerul Sanatatii si in institutiile din subordine, ca si in spitalele din Romania, profesionalismul trebuie sa fie dublat de integritate. Vom investiga situatia. Intre timp, ii incurajez pe candidati sa isi verifice cu atentie numele trecut pe lista”, a scris Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu pe pagina sa de facebook.

Potrivit Ministerului Sanatatii, insitutiaorganizeaza in perioada 19 octombrie — 19 noiembrie sesiune de examen pentru obtinerea titlului de specialist, pentru medicii, medicii dentisti si farmacistii care finalizeaza pregatirea in specialitate pana la data de 31 decembrie 2016, cu respectarea prevederilor ordonantei 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului