Ministrul Sanatatii: Perceptia privind scaderea fondurilor alocate este una eronata

12/12/2014

Ministrul Sanatatii: Perceptia privind scaderea fondurilor alocate este una eronata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-perceptia-privind-scaderea-fondurilor-alocate-este-una-eronata/

cladire-ministerul-sanatatiiReferitor la informatiile aparute cu privire la alocarile bugetare pentru domeniul Sanatatii in anul 2015, Ministerul Sanatatii face urmatoarele precizari:

Bugetul alocat Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru anul 2015 este unul echilibrat care tine cont de realitatile din domeniul sanitar si de nevoile pacientilor, se arata intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii.

“Perceptia privind scaderea fondurilor alocate este una eronata. Noi anul acesta am platit arieratele pentru medicamente, ca urmare transferul de fonduri catre Fondul National de Asigurari de Sanatate nu mai este necesar. Aceste sume nu se mai regasesc in alocarea bugetara pentru anul viitor. Din contra, in anul 2015 pornim cu dublarea sumelor alocate pentru programele nationale de sanatate si investitii. De asemenea, bugetul acopera majorarile salariale anuntate. Asigur pacientii si profesionistii din sistem ca nu exista niciun motiv de ingrijorare, bugetul pe anul viitor fiind gandit pentru pacienti si cadre medicale”, a declarat Nicolae Banicioiu, Ministrul Sanatatii.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19