Ministrul Sanatatii participa la o intalnirea de nivel inalt organizata de OMS

14/06/2018

Ministrul Sanatatii participa la o intalnirea de nivel inalt organizata de OMS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-participa-la-o-intalnirea-de-nivel-inalt-organizata-de-oms/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, participa la intalnirea la nivel inalt privind prosperitatea si solidaritatea sistemelor de sanatate, eveniment organizat la Tallinn de catre Biroul Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si Ministerul Afacerilor Sociale din Estonia.

Potrivit unui comunicat de presa al MS, la invitatia directorului regional pentru Europa al OMS, Zsuzsanna Jakab, ministrul Sorina Pintea a prezidat, in premiera pentru un ministru roman, dezbaterile uneia dintre cele mai importante sectiuni ale evenimentului – “Refacerea dialogului dintre sanatate si finante privind investitiile in sistemele de sanatate”.

“Aceasta sesiune a urmarit identificarea modalitatilor prin care ministerele sanatatii pot colabora mai bine cu ministerele de finante si pentru a obtine finantarea corespunzatoare pentru indeplinirea obiectivelor. Sistemele de sanatate trebuie sa depuna mai multe eforturi pentru a demonstra ca sunt administratori buni ai resurselor publice, prin monitorizarea performantei si promovarea utilizarii eficiente a resurselor. Sistemele de sanatate reprezinta o industrie importanta, oferind locuri de munca de inalta calificare in furnizarea de servicii, tehnologie si cercetare si contribuind la exporturi. Investitia in sistemele de sanatate aduce beneficii pe termen scurt, mediu si lung. Sistemele de sanatate pot promova o forta de munca productiva sanatoasa, capabila sa munceasca pana la o varsta avansata’, scrie in comunicatul MS.

O alta tema de interes a acestei sesiuni a pus in dezbatere solutiile sistemelor de sanatate in abordarea provocarilor majore, precum imbatranirea populatiei si eficienta sistemelor.

Sorina Pintea s-a declarat multumita de rezultatele discutiilor si a apreciat ca sesiunea referitoare la investitiile din sistemul de sanatate a oferit o mai buna perspectiva asupra provocarilor legate de comunicarea dintre ministere, dar a identificat si solutii prin care se pot depasi orice diferente de idei ce pot aparea in dialogul dintre Ministerele de Finante si Ministerele Sanatatii.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: