Ministrul Sanatatii: Pacientii cu diabet pot sa aiba activitati sportive si pot sa obtina performante

18/07/2017

Ministrul Sanatatii: Pacientii cu diabet pot sa aiba activitati sportive si pot sa obtina performante

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-pacientii-cu-diabet-pot-sa-aiba-activitati-sportive-si-pot-sa-obtina-performante/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, intareste ideea ca diabetul zaharat nu trebuie sa fie un obstacol in calea activitatilor sportive, iar miscarea este foarte importanta atat in preventie, cat si in tratarea bolilor.

“Sunt aici pentru a participa la campionatul de fotbal de sala al pacientilor cu diabet, pentru a da un semnal referitor la faptul ca pacientii cu diabet pot sa aiba activitati sportive, pot sa obtina performante si, in acelasi timp, sa dam un semnal cu privire la faptul ca miscarea este foarte importanta atat in preventie, cat si in tratamentul bolilor. Suntem alaturi de pacientii cu diabet si acesta este motivul pentru care am fost astazi aici”, a declarat ministrul, prezent la Clubul Sportiv Dinamo, unde a avut loc deschiderea Campionatului European de Futsal al Persoanelor cu Diabet – DiaEuro 2017, potrivit Agerpres.

Si ministrul Tineretului si Sportului, Marius-Alexandru Dunca, a incurajat persoanele cu diabet sa faca sport.

“Sustinem persoanele cu diabet, eu l-am avut in familie pe tatal meu si stiu ce inseamna, vreau sa-i felicit pe acesti oameni pentru ca sunt niste modele, niste exemple pentru noi toti, pentru ca cel mai de pret lucru pe care il avem este sanatatea. Acest lucru demonstreaza ca putem da o sansa vietii prin activitati sportive. Suntem la a doua editie pe care o organizam in Romania, suntem campioni europeni si sper sa fim si a treia oara anul acesta. Daca vrem sa avem o sanatate cat mai buna, sportul este cel mai important”, a spus Dunca, conform sursei mentionate.

Pentru prevenirea crizelor hipoglicemice, persoanele cu diabet zaharat pot fi ajutate si de caini utilitari, special antrenati, care pot mirosi variatiunile glicemiei.

In perioada 16 – 23 iulie, Bucurestiul este, in premiera, gazda Campionatului European de Futsal al Persoanelor cu Diabet – DiaEuro 2017, competitie organizata de catre Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania sub egida Federatiei Internationale de Diabet Regiunea Europa (IDF Europe).

*Medicii de familie au la dispozitie mai multe cursuri EMC Gratuite despre Diabet, ce contin informatii stiintifice noi despre aceasta patologie.

1.Introducere in Diabetul Zaharat – 10 puncte EMC

2.Complicatiile diabetului zaharat. Monitorizarea pacientului – 10 puncte EMC

3.Fiziopatologia DZ, mecanisme de glucoreglare, evaluarea initiala a pacientului cu diabet zaharat- 10 puncte EMC

4.Tratamentul diabetului zaharat de tip 2- 10 puncte EMC

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: