Ministrul Sanatatii: Nu suntem foarte departe de declararea epidemiei de gripa

22/01/2019

Ministrul Sanatatii: Nu suntem foarte departe de declararea epidemiei de gripa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-nu-suntem-foarte-departe-de-declararea-epidemiei-de-gripa/

In contextul cresterii numarului cazurilor de gripa, ministrul Sorina Pintea recomanda ca persoanele care prezinta simptome sa se adreseze medicului de familie, sa nu mearga in colectivitate sau in locuri aglomerate, iar in scoli sa se faca triaj epidemiologic.

“Pentru cei care prezinta simptome, primul lucru sa mearga la mediul de familie si, daca se poate, sa nu iesim din casa in colectivitate, in locuri aglomerate. De asemenea, foarte important este triajul epidemiologic in scoli, triaj care poate fi facut de catre cadrele didactice, adica pur si simplu recunoasterea unui copil care prezinta simptomele unei raceli. (…) Important este sa nu folosim automedicatia, sa urmam cu strictete recomandarile specialistilor”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, la Realitatea TV.

Demnitarul a mai afirmat ca ‘nu suntem foarte departe de declararea epidemiei de gripa’.

Continut educational:

“Nu suntem foarte departe de declararea epidemiei si daca trei saptamani la rand avem saptamana epidemica, adica numarul cazurilor confirmate este mai mare decat numarul cazurilor estimate, putem vorbi despre o epidemie. Avem deja o saptamana epidemica si avem toate sansele ca joi, cand vom prezenta datele INSP, sa avem si a doua saptamana epidemica. De aceea, masurile pe care impreuna cu specialistii le-am comunicat Directiilor de Sanatate Publica si Ministerului Educatiei sunt masuri ca si in cazul unei epidemii de gripa”, a mai explicat Pintea, citata si de Agerpres.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vaccinarea poate preveni peste 90 % dintre cancerele cauzate de HPV

Alerta alimentara si imbolnaviri cu bacteria Listeria

Studiu despre o posibila legatura intre poluare si afectiunile psihice

Fiecare spital judetean va fi obligat sa aiba un centru de prelevare organe

Spitalele care nu au investit banii primiti, vor ramane fara finantare