Ministrul Sanatatii: Nu este o criza de paracetamol si ibuprofen

10/01/2023
Ministrul Sanatatii: Nu este o criza de paracetamol si ibuprofen

Ministrul Sanatatii: Nu este o criza de paracetamol si ibuprofen

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-nu-este-o-criza-de-paracetamol-si-ibuprofen/

Dupa intalnirea cu distribuitorii de medicamente, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat, marti, ca in Romania nu este o criza de paracetamol si ibuprofen.

“Concluzia este ca nu este o criza de paracetamol si ibuprofen. In momentul de fata, fata de alte state, in Romania nu avem aceste probleme datorita fabricilor de medicamente care produc aici, in tara noastra, aceste substante si exista atat variantele pentru adulti, cat si variantele pentru uz pediatric”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

El a spus ca urmeaza sa aiba loc o ultima intalnire cu marii distribuitori de medicamente, pentru a se stabili procedura prin care farmaciile sa fie aprovizionate cu paracetamol si ibuprofen.

“In aceasta dupa-amiaza va avea loc ultima intalnire cu marii distribuitori ca sa putem sa stabilim cu dansii o procedura in care toate farmaciile sa fie aprovizionate cu orice forma disponibila de ibuprofen sau de paracetamol, indiferent de denumirea comerciala. Chiar daca denumirea comerciala, de multe ori, este atractiva si oamenii cunosc mai bine una dintre aceste denumiri, important este ca populatia sa aiba disponibilitate la medicamente care contin in mod similar substanta activa, in acelasi dozaj sau pe aceeasi cale de administrare si cu siguranta, impreuna cu dansii, vom gasi cele mai bune solutii, incat sa nu discutam despre discontinuitatea acestor produse pe piata”, a mai adaugat ministrul.

Rafila a precizat ca la aceasta intalnire nu s-a vorbit despre preturile medicamentelor, mentionand ca discutiile pe aceasta tema au inceput luni si vor fi propuse mai multe masuri Guvernului in perioada urmatoare.

Etichete: paracetamol si ibuprofen, criza paracetamol si ibuprofen, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: