Ministrul Sanatatii: “Nu ducem copiii cu forta la vaccinat”

18/07/2017

Ministrul Sanatatii: “Nu ducem copiii cu forta la vaccinat”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-nu-ducem-copiii-cu-forta-la-vaccinat/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca va fi implementat un pachet de masuri pentru limitarea efectelor epidemiei de rujeola in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne.

“Am convingerea ca efortul nostru comun va genera rezultate bune pentru Romania. Vom limita efectele epidemiei de rujeola”, a afirmat  Florian Bodog, conform Agerpres.

Ministrul Sanatatii a sustinut conferinta de presa comuna cu ministrul Carmen Dan, la sediul MAI, in cadrul careia a precizat ca actiunea nu vizeaza vaccinarea cu forta.

“Impreuna cu MAI am organizat o videoconferinta cu toti factorii de decizie locali, este convingerea noastra ca acest demers va genera rezultate. (…) Cu acest plan sper ca vom limita drastic efectele epidemiei de rujeola. Am solicitat ferm mobilizarea Directiilor de Sanatate, mobilizarea personalului propriu si colaborarea cu toti medicii de familie. (…) Am cerut colegilor din teritoriu ca aceasta campanie sa se deruleze intr-un ritm accelerat. Voi urmari personal si voi face verificari in teren”, a mai aratat Florian Bodog, precizand ca raportarile autoritatilor privind imunizarea copiilor se vor face la doua saptamani.

Ministrul a mai spus ca mizeaza si pe sprijinul parintilor in aceasta campanie, sa se adreseze medicilor de familie pentru a se informa cu privire la vaccinarea copiilor.

Florian Bodog a dat asigurari ca toate vaccinurile achizitionate de Ministerul Sanatatii sunt sigure.
Intrebat ce se va intampla in cazul in care un parinte nu doreste sa-si vaccineze copilul, Bodog a spus ca acesta are dreptul sa faca acest lucru, urmand sa-si declare refuzul in scris la medicul de familie.

“Doresc sa aducem echipa medicala langa comunitatile defavorizate, nu sa aducem copiii cu forta la vaccin”, a adaugat Bodog, potrivit Agerpres.

Pentru identificarea copiilor nevaccinati vor exista, in fiecare judet, inclusiv in Bucuresti, echipe formate din prefect, reprezentant al directiei de sanatate publica si reprezentant al Consiliului Judetean. Zonele vulnerabile ar urma sa fie identificate intr-o saptamana.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: