Ministrul Sanatatii: Nu avem un virus stabil | Sunt mai multe tulpini in circulatie

25/06/2020

Ministrul Sanatatii: Nu avem un virus stabil | Sunt mai multe tulpini in circulatie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-nu-avem-un-virus-stabil-sunt-mai-multe-tulpini-in-circulatie/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, joi, ca sunt mai multe tulpini ale noului coronavirus in circulatie.

“Orice virus in evolutia lui sufera mutatii, la fel cum sufera si modificari de patologie. Suntem intr-un context in care nu avem un virus stabil. Sunt mai multe tulpini in circulatie. Avem mai multe fenotipuri, am avut mai multe clustere in diferite tari, noi ne adaptam la evolutie, la simptomatologie si tratam ca atare”, a declarat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Intrebat daca virulenta noului coronavirus este aceeasi ca la inceput, reprezentantul MS a raspuns: “In acest moment nu, dar avem peste 180 de cazuri in terapie intensiva, avem pacienti pe suport ventilator”.

Intrebat daca isi reproseaza ceva, Tataru a replicat: “Poate ca ziua a fost prea scurta si nu am fost peste tot in tara”.

Joi, 25 iunie, a fost inregistrata o crestere alarmanata a numarului de cazuri Covid, respectiv 460 in 24 de ore. Demnitarul a facut apel la respectarea regulilor.

Etichete: cazuri covid romania, tulpini coronavirus, mutatii coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: