Ministrul Sanatatii: Noi am vorbit mult despre preventie, dar nu prea s-au facut lucruri

30/09/2019

Ministrul Sanatatii: Noi am vorbit mult despre preventie, dar nu prea s-au facut lucruri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-noi-am-vorbit-mult-despre-preventie-dar-nu-prea-s-au-facut-lucruri/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca preventia are un rol primordial in conceptul de sanatate publica, iar atunci cand sunt in dezbatere teme precum vaccinarea, sau tratamentele oncologice, populatia trebuie sa fie bine informata.

Continut educational:

“Mai intai, trebuie sa ne asiguram ca populatia este suficient de bine pregatita astfel incat atunci cand se investeste in achizitia de vaccinuri acestea sa fie si administrate. Sa nu uitam ce s-a intamplat in 2008 cu HPV-ul, cand o mare cantitate a fost distrusa pentru ca populatia nu a inteles ce trebuie facut. (…) Atunci cand discutam despre conceptul de sanatate publica preventia are un rol primordial, pentru ca orice lucru pe care il aducem in dezbatere – discutam despre vaccinuri, discutam de oncologice – ne duce cu gandul la niste bugete pe care uneori le avem, uneori nu le avem, dar ca sa le avem trebuie sa pregatim foarte bine populatia. (…) In momentul in care aplicam un program trebuie sa il pregatim foarte bine. Trebuie sa mergem in paralel cu preventia si cu zona de spital de ingrijire a pacientului, pentru ca, din pacate, noi am vorbit mult despre preventie, dar nu prea s-au facut lucruri si acum culegem roadele care, din pacate, se transpun in zile multe de spitalizare, cazuri depistate tarziu”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Demnitarul a mai precizat ca anul acesta, Ministerul Sanatatii a achizitionat mai mult cu 200.000 de vaccinuri antigripale fata de anul trecut.

Etichete: preventie sanatate, vaccinare anti-HPV, vaccinare antigripala, pintea

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala