Ministrul Sanatatii: Modul in care este gandit sistemul de sanatate trebuie schimbat

08/11/2023
Ministrul Sanatatii: Modul in care este gandit sistemul de sanatate trebuie schimbat

Ministrul Sanatatii: Modul in care este gandit sistemul de sanatate trebuie schimbat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-modul-in-care-este-gandit-sistemul-de-sanatate-trebuie-schimbat/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a spus ca modul in care functioneaza sistemul de sanatate din Romania trebuie schimbat si imbunatatit.

“Modul in care este gandit si functioneaza sistemul de sanatate sigur ca trebuie schimbat, trebuie imbunatatit. La fel ca si pentru Programul National de Combatere a Cancerului, discutam despre un proces. Cine isi inchipuie ca printr-un act normativ, fie ca este ordin de ministru, fie ca este Hotarare de Guvern sau lege sau ordonanta, lucrurile se schimba peste noapte se inseala, nu cunoaste realitatea”, a declarat ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

El a mai precizat ca un lucru foarte important il reprezinta politica de resurse umane.

“Mai este un lucru despre care trebuie sa vorbim foarte serios si fara de care nu putem sa asiguram servicii medicale mai bune oamenilor din Romania – este vorba despre o politica de resurse umane, de calificare si de atragere si retinerea resursei umane pe intreg teritoriul tarii, iar acest lucru reprezinta un proces care este dificil, avem parteneriat cu universitatile de medicina pentru prima data in istoria acestui minister. Facem lucrurile acestea impreuna, pregatim oamenii impreuna dupa o perioada in care universitatile de medicina au fost diabolizate, s-a incercat acest lucru cu cei mai buni si mai respectati profesori din Romania”, a afirmat Rafila.

Totodata, ministrul considera ca va exista ‘o posibilitate de prelungire limitata’ din partea Comisiei Europene a proiectelor din PNRR.

Etichete: sistemul de sanatate din romania, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: