Ministrul Sanatatii: Medicii ar putea fi remunerati pentru activitatea de dupa program

12/05/2014

Ministrul Sanatatii: Medicii ar putea fi remunerati pentru activitatea de dupa program

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-medicii-ar-putea-fi-remunerati-pentru-activitatea-de-dupa-program/

poza ministerul sanatatiiMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a precizat ca se ia in considerare ca medicii sa fie platiti pentru activitati desfasurate in spital dupa orele de program. In acest caz, acestia nu vor putea sa lucreze si la spitale private.

Banii din coplata ar putea ajunge la medici

Ministrul Banicioiu a mai precizat ca se ia in calcul ca banii din coplata sa ajunga la medicii care isi dovedesc eficienta.

“Am infiintat chiar saptamana trecuta un grup de lucru al Ministerului Sanatatii si Colegiului Medicilor din Romania (CMR) si cu consultari fata de managerii de spitale pentru un proiect de lege care urmareste majorarea veniturilor medicilor si personalului medical. (…) Se vor crea posibilitati ca medicii sa poata desfasura si activitati remunerate dupa terminarea orelor de program si dupa ce asigura fluxul spitalicesc, toate consultatiile si toate tratamentele pe care le au”, a explicat Nicolae Banicioiu.

Veniturile medicilor, in functie de performanta

Ministrul Sanatatii a precizat ca se ia in considerare posibilitatea ca medicii sa fie remunerati in functie de eficienta si performanta.

“Imi doresc ca veniturile sa fie in functie de implicare, in functie de ce fac si atunci vom da posibilitatea managerului sau conducerii spitalului sa fidelizeze medicii, respectiv acordarea de bonusuri. Medicul va putea ramane in spitale si, in functie de comportamentul din timpul orelor de program si de eficienta pe care o demonstreaza la program, va putea fi motivat de catre managerul de spital”, a precizat ministrul Sanatatii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: