Stiri medicale

Ministrul Sanatatii: Lista cu medicamente compensate si gratuite va fi extinsa

Data ultimei actualizari: 19/06/2018


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca in sedinta de joi, Guvernul va extinde, pentru a doua oara in ultimele doua luni, lista cu medicamente compensate si gratuite.

“Guvernul extinde pentru a doua oara in ultimele doua luni lista de medicamente compensate si gratuite. Astfel, dupa cele 16 molecule noi incluse in lista de medicamente compensate si gratuite la sfarsitul lunii martie, astazi vom aproba o hotarare de guvern care are ca obiectiv introducerea in lista a altor 19 molecule inovativeā€, a spus ministrul sanatatii, potrivit Agerpres.

Pe platforma FormareMedicala.ro, medicii de familie pot consult, in forma actuala, protocoalele terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internationale prevazute in Lista cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 720/2008, AICI.

 

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.