Ministrul Sanatatii: Investitiile in sectorul sanitar vor intra in linie dreapta

13/04/2023
Ministrul Sanatatii: Investitiile in sectorul sanitar vor intra in linie dreapta

Ministrul Sanatatii: Investitiile in sectorul sanitar vor intra in linie dreapta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-investitiile-in-sectorul-sanitar-vor-intra-in-linie-dreapta/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a dat asigurari ca investitiile in sistemul sanitar vor intra in linie dreapta. Potrivit demnitarului, in aceasta luna si luna viitoare vor fi semnate contracte in valoare de circa 2,5 miliarde de euro.

“Suntem intr-un moment de rascruce, investitiile in sectorul sanitar vor intra in linie dreapta. In aceasta luna si luna viitoare incheiem cele circa 2,5 miliarde de euro de semnat contracte in investitii noi in sistemul de sanatate”, a precizat ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

El a participat la Ceremonia de decorare a mai multor spitale cu prilejul Zilei Mondiale a Sanatatii. Decretele de decorare au fost semnate de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Sanatatii si au fost inmanate de consilierul prezidential Diana Paun.

“Suntem bombardati zilnic de neajunsuri, care unele sunt reale, altele poate sunt exagerate care apar in sistemul de sanatate, insa sa stiti ca sunt foarte multe lucruri bune care se intampla in sistemul de sanatate….(…) Noi de fapt lucram in folosul pacientului. Intalnirea de astazi are o anumita simbolistica si ma bucur ca doamna a avut aceasta idee de a ne inmana cateva decoratii, noua, profesionistilor din sanatate, medici si asistenti medicali, dar si unor organizatii de pacienti. Este clar ca noi lucram in interesul pacientilor, nu in interesul personalului medical. (…) La Ministerul Sanatatii avem acest lucru in vedere, sigur, protejand personalul medical, respectandu-le drepturile, incercand sa ii stabilizam la locul de munca”, a mai afirmat demnitarul.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, in semn de ‘apreciere pentru contributia avuta, de-a lungul timpului, in exercitarea actului medical, precum si in dezvoltarea profesionala a cadrelor medicale’, seful statului a conferit: Ordinul ‘Meritul Sanitar’ in grad de Ofiter Spitalului Clinic de Nefrologie ‘Dr. Carol Davila’ Bucuresti, Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare ‘Prof. Dr. C. C. Iliescu’ Bucuresti si Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii ‘Maria Sklodowska Curie’ Bucuresti, Ordinul ‘Meritul Sanitar’ in grad de Cavaler Spitalului Orasenesc Viseu de Sus si Ordinul ‘Meritul Sanitar’ in grad de Comandor Institutului National de Endocrinologie ‘C. I. Parhon’ Bucuresti.

Etichete: investitiile in sistemul sanitar, spitale decorate, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: