Ministrul Sanatatii: Infectiile asociate asistentei medicale sunt subraportate

15/02/2022
Ministrul Sanatatii: Infectiile asociate asistentei medicale sunt subraportate

Ministrul Sanatatii: Infectiile asociate asistentei medicale sunt subraportate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-infectiile-asociate-asistentei-medicale-sunt-subraportate/

In Romania, infectiile asociate asistentei medicale sunt inca subraportate, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Inca, infectiile asociate asistentei medicale sunt subraportate in Romania. Ne apropiem de 1% din proportia de pacienti externati, dar suntem inca departe de media Uniunii Europene, nu pentru ca ne-am dori sa avem mai multe infectii, dar ne dorim sa stim realitatea si sa incercam infectiile macar invazive, bolile invazive cu bacterii multirezistente sa apara cat mai rar in spitalele romanesti si lucrul acesta are influenta foarte buna si asupra mortalitatii”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului, un alt obiectiv este reducerea consumului de antibiotice, precum si schimbarea structurii administrarii acestora.

“Una dintre tinte este cea legata de reducerea consumului de antibiotice si schimbarea structurii consumului de antibiotice, pentru ca utilizam de multe ori antibiotice care nu ar trebuie utilizate, antibiotice de prima intentie. De asemenea, sa ajungem cu spitalele din Romania sa putem sa facem un diagnostic microbiologic de buna calitate care ar putea sa fie favorizat si de faptul ca exista, in sfarsit, dupa 30 de ani si in Romania specialitatea de microbiologie medicala asa cum a existat inainte si cum exista in toate tarile din Uniunea Europena”, a mai explicat ministrul Sanatatii.

Etichete: infectii asociate asistentei medicale, reducerea consumului de antibiotice,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: