Ministrul Sanatatii: In Timis exista un medic care lucreaza in acelasi timp in sapte centre de permanenta

16/07/2018

Ministrul Sanatatii: In Timis exista un medic care lucreaza in acelasi timp in sapte centre de permanenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-in-timis-exista-un-medic-care-lucreaza-in-acelasi-timp-in-sapte-centre-de-permanenta/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca a inceput evaluarea centrelor de permanenta din tara, iar in judetul Timis a descoperit un medic care lucreaza in acelasi timp in sapte astfel de centre, urmand sa ia masuri in acest caz, relateaza Agerpres.

Potrivit ademnitarului, in judetul Timis exista 48 de centre de permanenta, in vreme ce in alte judete nu este niciunul.

“Corpul de control a evaluat 48 de centre de permanenta din judetul Timis, care are cele mai multe centre, urmeaza evaluarea centrelor din Bihor, apoi Satu Mare. Pot sa va spun ca in judetul Timis exista 17 centre de permanenta in orasul Timisoara, grupate dupa criterii doar de Directia de Sanatate Publica Timis stiute, exista medic care lucreaza in acelasi timp in sapte centre si, bineinteles, ca voi fi nevoita sa iau masuri. Avand in vedere ca finantarea centrelor in acest moment este in regula, adica a crescut de la 12 la 49 de lei, judetul Timis deconteaza si in acest moment 450.000 de euro pe luna pentru niste centre care, hai sa spunem, unele sunt eficiente, altele nu”, a sustinut Sorina Pintea citata de sursa mentionata.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

De asemenea, ministrul a mai precizat ca va evalua situatia si din judetele care nu au niciun centru de permanenta, sau pe cele cu unul singur.

Autor: FormareMedicala.ro

6 Comentarii

 1. Croitoru Simona says:

  Daca este in regula de ce nu platesc de 2 luni garzile medicilor de familie? Un medic poate face garzi si la 10 centre daca programul ii permite.

 2. gabriela says:

  Dar faptul ca de doua luni nu am primit banii , asta nu spune. Avem si noi de platit asistenta , dari la salarii, cheltuieli cu medicamentele.

 3. Gavris Daniel Viorel says:

  Poate ca exista medici specialisti incadrati in spitalele de stat si care consulta si opereaza in acelasi timp si la stat si la privat unde li se suprapun normele de munca .Poate nu ar fi rau ca dna ministru a sanatatii sa verifice si programul de lucru al medicilor din spital,si daca nu cumva sunt impartiti fizic in doua trei locuri de munca la aceiasi ora.Poate asa isi vor gasi si pacienti nostri asigurati medicii spacialisti de care au nevoie in cadrul sistemului de asigurari de sanatate.Ar fi foarte interesant sa vedem cum se prezinta situatia si in cadrul spitalelor si policlinicilor de specialitate!

 4. erica says:

  asa-i in multe judete

 5. Laura says:

  Si la Buzău sunt doctori care lucrează in 3 centre de permanenta

 6. ludwig says:

  (finantarea centrelor in acest moment este in regula, adica a crescut de la 12 la 49 de lei),ori doamna ministru nu cunoaste sumele corecte de plata ori jurnalistii redacteasa vroit sau nevroit stirea … in contextual actual de “pe cine sa crezi ” stirile publicate devin din ce in ce mai incredibile.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate