Ministrul Sanatatii: In Bucuresti avem capacitate dubla de vaccinare fata de vaccinurile disponibile in acest moment

19/01/2021
Ministrul Sanatatii: In Bucuresti avem capacitate dubla de vaccinare fata de vaccinurile disponibile in acest moment

Ministrul Sanatatii: In Bucuresti avem capacitate dubla de vaccinare fata de vaccinurile disponibile in acest moment

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-in-bucuresti-avem-capacitate-dubla-de-vaccinare-fata-de-vaccinurile-disponibile-in-acest-moment/

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca in prezent, in Bucuresti exista o capacitate dubla de imunizare fata de cantitatea de vaccin anti-Covid disponibila.

“Principala limitare, asa cum am incercat sa transmit in ultimele zile, este cea a numarului de doze de vaccin disponibil. Practic, in Bucuresti, avem capacitate dubla de vaccinare fata de vaccinurile disponibile in acest moment. Numarul de vaccinuri care ne sunt disponibile si ne vor fi disponibile in saptamanile si lunile urmatoare va creste consistent de la o saptamana la alta, dar, in momentul acesta, capacitatea de vaccinare, adica locurile amenajate si personalul pe care il avem deja organizat si care in alta parte inca se organizeaza, este deja mai mult decat suficienta pentru numarul de vaccinuri pe care il avem disponibil”, a explicat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Demnitarul a adaugat ca sunt organizate mai multe centre de vaccinare decat este nevoie in acest moment tocmai pentru a fi pregatite fazele urmatoare, in care mai multe doze urmeaza sa soseasca in Romania.

“Sunt alte tari in aceasta lume care nu au vazut o doza de vaccin. O prietena din Japonia imi spunea zilele trecute ca in Japonia vor ajunge vaccinuri abia din luna martie, cel mai probabil. Avem privilegiul de a fi parte a unui club select si anume comunitatea europeana si asta ne da acces la cantitati limitate in acest moment la vaccin, dar vor fi cantitati din ce in ce mai mari din aceste vaccinuri. Stim ca cei de la Pfizer si-au marit capacitatea de productie si vor livra mai multe vaccinuri din primul trimestru. Si alte vaccinuri sunt in curs de aprobare de catre Agentia Europeana a Medicamentului. Deci, nu se pune problema de o limitare voluntara a numarului de vaccinuri in acest moment, ci, pur si simplu, ne adaptam unor realitati. Realitatea este ca Romania deja a inceput sa vaccineze, Romania deja a primit vaccin, e un privilegiu si lucrurile evolueaza”, a mai afirmat Vlad Voiculescu potrivit sursei citate.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccinare anti-covid bucuresti, vlad voiculescu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: