Ministrul Sanatatii, fata in fata cu SANITAS

07/12/2015

Ministrul Sanatatii, fata in fata cu SANITAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-fata-in-fata-cu-sanitas/

msMinistrul Sanatatii, dr. Patriciu Achimas-Cadariu, s-a intalnit luni, 7 decembrie 2015, cu reprezentantii SANITAS.

In cadrul acestei intalniri au fost discutate  principalele probleme ale personalului din sistemul sanitar, precum si propunerile federatiei privind solutionarea acestora.

Principalele subiecte dezbatute la intalnirea de astazi  au fost Legea salarizarii unitare, deblocarea posturilor, acordarea tichetelor de masa tuturor categoriilor de personal sanitar, situatia personalului din Directiile de Sanatate Publica.

Ministrul Sanatatii considera ca salariile personalului medical trebuie sa corespunda pregatirii profesionale  si complexitatii atributiilor la locul de munca. In acest sens, marirea  salariala de 25%  aplicata incepand cu data de 1 octombrie 2015, reprezinta doar primul pas in aceasta directive, se arata intr-un comunicat de presa.

In cadrul intalnirii de luni, a fost analizata si situatia angajatilor din Directiile de Sanatate Publica, medicina scolara si din Centrele de Transfuzie Sanguina privind salarizarea acestora conform Anexei nr. 1 din Ordonanta nr. 17 /2008, cu modificarile si completarile ulterioare, dar si necesitatea dezvoltarii acestor sectoare.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: