Ministrul Sanatatii explica ce inseamna modificarea pachetului de servicii medicale de baza

09/05/2019

Ministrul Sanatatii explica ce inseamna modificarea pachetului de servicii medicale de baza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-explica-ce-inseamna-modificarea-pachetului-de-servicii-medicale-de-baza/

Pachetul de servicii medicale de baza se va modifica, dar modificarea poate insemna diversificare si poate insemna si crestere, potrivit ministrului Sanatatii.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Spondilita anchilozanta

“Am spus ca se va modifica pachetul de baza, dar nu am spus ca va scadea, modificarea poate insemna si diversificare, poate insemna si crestere. (…) Pachetul de baza ramane la fel sau poate fi modificat in sensul in care vom introduce servicii diversificate sau creste numarul de servicii decontate. Aceste propuneri de modificari la pachetul de baza le fac comisiile de specialitate ale ministerului, nu ministrul Sanatatii. Comisia de specialitate Anestezie Terapie Intensiva propune introducerea serviciilor de kinetoterapie in terapie intensiva; asta inseamna sa modificam statul de functii al spitalelor, sa angajam kinetoterapeuti in ATI, astfel incat sa incercam sa tratam si pacientii care stau imobilizati in terapie intensiva, deci, este un serviciu nou. La partea de recuperare, tot propunerile comisiilor de specialitate; un pacient ars are nevoie de o recuperare mai lunga, statul roman deconteaza in acest moment o perioada limitata; vom extinde aceasta perioada, diferentiind recuperarea – recuperare neurologica, ortopedica -, definind foarte clar. Poate cel care are nevoie de recuperare neurologica are nevoie de 20 de zile, cei de recuperare ortopedica, de sapte zile. Deci, in sensul acesta am spus – vom modifica structura pachetului de baza”, a declarat ministrul Sorina Pintea, la Antena 3.

Cu aceeasi ocazie, demnitarul a facut si alte referiri la ce cuprinde pachetul minim de servicii medicale.

“Cuprinde in acest moment trei elemente esentiale – urgentele medico-chirurgicale, sarcina si lauzia, bolile cu potential endemic -, trei elemente care nu se vor schimba, pentru ca nu ai ce sa mai scazi”, a mai precizat Sorina Pintea , citata si de Agerpres.

Etichete: pachet servicii medicale, servicii medicale sistemul public de sanatate, modificari servicii sanatate, pintea

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Costache: Exista toata deschiderea si procuparea de a dezvolta medicina de familie

Pacientii romani aleg tot mai des serviciile medicale private | Care sunt motivele?

Romanii, printre europenii cu cea mai scazuta rata de vaccinare antigripala din UE

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, are in echipa trei medici de renume mondial

Cei care obtin un punctaj mai mare de 60% vor beneficia de un loc la rezidentiat