Ministrul Sanatatii explica ce inseamna modificarea pachetului de servicii medicale de baza

09/05/2019

Ministrul Sanatatii explica ce inseamna modificarea pachetului de servicii medicale de baza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-explica-ce-inseamna-modificarea-pachetului-de-servicii-medicale-de-baza/

Pachetul de servicii medicale de baza se va modifica, dar modificarea poate insemna diversificare si poate insemna si crestere, potrivit ministrului Sanatatii.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Spondilita anchilozanta

“Am spus ca se va modifica pachetul de baza, dar nu am spus ca va scadea, modificarea poate insemna si diversificare, poate insemna si crestere. (…) Pachetul de baza ramane la fel sau poate fi modificat in sensul in care vom introduce servicii diversificate sau creste numarul de servicii decontate. Aceste propuneri de modificari la pachetul de baza le fac comisiile de specialitate ale ministerului, nu ministrul Sanatatii. Comisia de specialitate Anestezie Terapie Intensiva propune introducerea serviciilor de kinetoterapie in terapie intensiva; asta inseamna sa modificam statul de functii al spitalelor, sa angajam kinetoterapeuti in ATI, astfel incat sa incercam sa tratam si pacientii care stau imobilizati in terapie intensiva, deci, este un serviciu nou. La partea de recuperare, tot propunerile comisiilor de specialitate; un pacient ars are nevoie de o recuperare mai lunga, statul roman deconteaza in acest moment o perioada limitata; vom extinde aceasta perioada, diferentiind recuperarea – recuperare neurologica, ortopedica -, definind foarte clar. Poate cel care are nevoie de recuperare neurologica are nevoie de 20 de zile, cei de recuperare ortopedica, de sapte zile. Deci, in sensul acesta am spus – vom modifica structura pachetului de baza”, a declarat ministrul Sorina Pintea, la Antena 3.

Cu aceeasi ocazie, demnitarul a facut si alte referiri la ce cuprinde pachetul minim de servicii medicale.

“Cuprinde in acest moment trei elemente esentiale – urgentele medico-chirurgicale, sarcina si lauzia, bolile cu potential endemic -, trei elemente care nu se vor schimba, pentru ca nu ai ce sa mai scazi”, a mai precizat Sorina Pintea , citata si de Agerpres.

Etichete: pachet servicii medicale, servicii medicale sistemul public de sanatate, modificari servicii sanatate, pintea

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid