Ministrul Sanatatii: Este nevoie sa facem curatenie si sa oprim risipa

25/02/2021

Ministrul Sanatatii: Este nevoie sa facem curatenie si sa oprim risipa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-este-nevoie-sa-facem-curatenie-si-sa-oprim-risipa/

Ministrul Vlad Voiculescu a afirmat, la dezbaterile privind bugetul sanatatii din comisiile parlamentare de specialitate, ca este nevoie sa se opreasca risipa si de curatenie in sistem.

“Probleme vechi care se vad acum in spitale, in incendii, in infrastructura veche, infrastructura in care nu a fost investit cu cap. Vedem de asemenea ca structuri de personal din spitale de exemplu sunt gandite prost. Vedem ca lipsesc structurile de pompieri, de exemplu, vedem ca in multe locuri nu sunt respectate. S-a vorbi mult despre rapoarte de control”, a afirmat ministrul Snatatii, citat de Agerpres.

El este de parere ca nu este suficient sa se efectueze doar controale si sustine ca “este nevoie sa facem curatenie si sa oprim risipa”.

“Nu ajunge sa facem controale. Controalele ne ajuta sa vedem adevarul. Dar adevarul puteam sa il vedem de mult. Daca ne uitam in rapoartele IGSU din ultimii ani – si exista un raport anual al IGSU -, vedem ca problemele apropo de pericolul de incendiu in spitale – situatia nu este deloc noua si in fiecare an au fost semnalate aceleasi probleme. Este nevoie sa facem curatenie si sa oprim risipa. Risipa la nivelul Ministerului Sanatatii daca vreti, la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Risipa la nivelul fiecarei institutii din acest domeniu. Sunt institutii unde personalul este foarte numeros, dar digitalizarea este inca o limba foarte straina”, a aratat Voiculescu.

In ceea ce priveste bugetul ministerului, el a spus ca acesta este un pic mai mare’fata anul trecut.

“O parte din banii pentru CNAS, dincolo de contributiile noastre, ale tuturor, o parte din bani vin de la bugetul de stat si banii de la bugetul de stat merg catre CNAS prin Ministerul Sanatatii. (…) Daca scadem aceasta suma din suma totala, suma totala fiind de aproximativ 17,5 miliarde, daca scadem aceasta suma, care anul acesta este prevazuta si este prevazuta pentru ca bugetul este prevazut la 6 miliarde, atunci ramanem cu undeva la 11 miliarde si jumatate. Aceasta este suma pe care o are disponibila Ministerul Sanatatii in acest an. Vorbim despre creditare bugetare, adica bani pe care ii vom avea la dispozitie pentru plati in acest an. Dincolo de aceasta suma, o suma mai mare este disponibila pentru credite de angajament, adica contracte pe care le putem angaja, plati pe care le putem angaja. Este un plan si planul acesta prevede cum spun suma de 11 miliarde si jumatate adica o suma un pic mai mare decat in bugetul de anul trecut”, a mai subliniat reprezentantul MS potrivit sursei citate.

Etichete: buget ministerul sanatatii, bani cnas, vlad voiculescu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat