Ministrul Sanatatii: Este nevoie continua de educare, informare si preventie in domeniul oncologic

02/10/2018

Ministrul Sanatatii: Este nevoie continua de educare, informare si preventie in domeniul oncologic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-este-nevoie-continua-de-educare-informare-si-preventie-in-domeniul-oncologic/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, considera ca este o nevoie continua de educare, informare si preventie in domeniul oncologic avand in vedere ca una dintre principalele cauze de deces in intreaga lume ramane cancerul, relateaza Agerpres.

“Cancerul ramane una dintre principalele cauze de deces din intreaga lume. De aceea este nevoie continua de educare, de informare si preventie in domeniul oncologic. Avem foarte multe de facut, dar cel mai important este ca fiecare dintre noi sa constientizeze necesitatea unui efort comun, a unui parteneriat pentru sustinerea sanatatii femeii din Romania”, a declarat ministrul cu ocazia Zilei nationale de lupta impotriva cancerului de san.

Potrivit ministrului Sanatatii, in Romania se inregistreaza anual aproximativ 9.000 de cazuri de cancer la san.

Continut educational:

Cursuri GRATUITE
puncte EMC:

Click Acces cursuri

“Din nefericire, in tara noastra se inregistreaza anual 9.000 de cazuri de cancer la san. Mai sunt si 3.000 de decese, pentru ca peste 50% se depisteaza intr-un stadiu foarte avansat – 3 sau 4. Suntem sotii, mame, fiice, ne gandim intotdeauna la cei din jur si nu la noi. Dar cred ca o ora pe care o petrecem in cabinetul medicului ne poate salva viata. Trebuie sa avem grija de noi. Vreau sa va asigur ca aveti un partener loial in Ministerul Sanatatii”, a spus Sorina Pintea potrivit sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Record de cazuri Covid, in Romania | Ludovic Orban: Sunt ingrijorat; facem o analiza foarte serioasa

Soft de post-procesare a investigatiei imagistice pentru evaluarea nodulilor pulmonari, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

Performanta in timp de pandemiei | Trei transplanturi renale in doua zile, la Iasi

Centru de Transfuzie inchis dupa ce 14 din 18 angajati au fost confirmati cu Covid-19