Ministrul Sanatatii: Dorim sa facem ordine in sistem si sa avem o echitate a salariilor

22/10/2020

Ministrul Sanatatii: Dorim sa facem ordine in sistem si sa avem o echitate a salariilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-dorim-sa-facem-ordine-in-sistem-si-sa-avem-o-echitate-a-salariilor/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a precizat ca sustine echilibrarea in sistemul sanitar si demersul ca, anul viitor, intregul personal din spitalele publice sa fie remunerat dupa aceeasi grila de salarizare.

Afimatia vine in contextul unei intalniri intre ministrul Tataru si secretarul de stat Dragos Garofil cu reprezentantii Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate.

Potrivit unui comunicat de presa MS, Tataru a precizat sindicalistilor care reprezinta personalul tehnic, administrativ si economic din sistemul sanitar ca intelege nemultumirile privind inechitatile produse de legea salarizarii unice adoptata in anul 2017 si a asigurat ca echipa Ministerului Sanatatii sustine echilibrarea in sistemul sanitar.

“Dorim sa facem ordine in sistem si sa avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Sustinem ca anul viitor intregul personal din spitalele publice sa fie remunerat dupa aceeasi grila de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptati pe care il inaintam catre institutiile abiliate”, a declarat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii.

De asemena, reprezentantii Guvernului au mai subliniat faptul ca dialogul social reprezinta o prioritate pentru echipa MS.

Etichete: salarizare personalul medical, grila salarizare sanatate, salarii cadre sanitare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Suspendare a mii de cadre sanitare din Franta pentru ca nu s-au vaccinat

Certificatul verde Covid, obligatoriu pentru accesul la unele activitati

Sanitas: Angajatii din asistenta sociala sunt in continuare tinta Guvernului

Bani pentru salariile restante ale personalului medical din centrele de vaccinare

Proiect: Angajatii din institutiile publice sa faca dovada vaccinarii, testarii