Ministrul Sanatatii: Dorim sa facem ordine in sistem si sa avem o echitate a salariilor

22/10/2020

Ministrul Sanatatii: Dorim sa facem ordine in sistem si sa avem o echitate a salariilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-dorim-sa-facem-ordine-in-sistem-si-sa-avem-o-echitate-a-salariilor/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a precizat ca sustine echilibrarea in sistemul sanitar si demersul ca, anul viitor, intregul personal din spitalele publice sa fie remunerat dupa aceeasi grila de salarizare.

Afimatia vine in contextul unei intalniri intre ministrul Tataru si secretarul de stat Dragos Garofil cu reprezentantii Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate.

Potrivit unui comunicat de presa MS, Tataru a precizat sindicalistilor care reprezinta personalul tehnic, administrativ si economic din sistemul sanitar ca intelege nemultumirile privind inechitatile produse de legea salarizarii unice adoptata in anul 2017 si a asigurat ca echipa Ministerului Sanatatii sustine echilibrarea in sistemul sanitar.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Depresia, diagnostic si management

“Dorim sa facem ordine in sistem si sa avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Sustinem ca anul viitor intregul personal din spitalele publice sa fie remunerat dupa aceeasi grila de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptati pe care il inaintam catre institutiile abiliate”, a declarat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii.

De asemena, reprezentantii Guvernului au mai subliniat faptul ca dialogul social reprezinta o prioritate pentru echipa MS.

Etichete: salarizare personalul medical, grila salarizare sanatate, salarii cadre sanitare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani