Ministrul Sanatatii: Daca se va impune, vom avea o prelungire a starii de alerta

03/07/2020

Ministrul Sanatatii: Daca se va impune, vom avea o prelungire a starii de alerta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-daca-se-va-impune-vom-avea-o-prelungire-a-starii-de-alerta/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca  starea de alerta va fi prelungita daca situatia o va impune. El a subliniat ca masurile de izolare au dat rezultate si ca trebuie continuate.

“Suntem la trei saptamani de crestere constanta a numarului de cazuri. (…) In masura in care aceasta evolutie ne va permite, vom merge cu relaxari, inclusiv acele restaurante, am avut discutii ieri (n.r. – joi), impreuna cu domnul prim-ministru, cu cei din HORECA, astazi s-a constituit grup de lucru tocmai pentru acele masuri si norme de aplicare in vederea redeschiderii restaurantelor. (…) In conditiile in care evolutia o va permite, vom avea aceste relaxari, in conditiile in care evolutia nu o va impune nu vom avea aceste relaxari”, a declarat Nelu Tataru, vineri, intr-o declaratie publica.

Continut educational:

Ministrul Sanatatii a mai afirmat ca, deocmandata, situatia este sub control.

“Daca se va impune, vom avea si o prelungire a starii de alerta. (…) In acest moment, nu avem acest pericol al starii de urgenta, gestionam numarul de cazuri si gandim ca si evolutie pana pe 15 iulie daca este necesara prelungirea starii de alerta sau nu”, a afirmat ministrul Tataru.

Vizavi de detasarile de personal de la o unitate sanitara la alta, demnitarul a spus ca acestea se fac in starea de alerta doar cu acordul angajatului si al angajatorului.

Etichete: stare de alerta, prelungire stare de alerta, cazuri covid-19 romania, masuri relaxare, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cei mai multi angajati din Romania se declara ingrijorati de cresterea numarului de cazuri Covid-19

A10AE06 DCI INSULINUM DEGLUDEC

A010N DCI: COMPLEX DE HIDROXID FER (III) SUCROZĂ

A008E DCI IMIGLUCERASUM

A006E DCI: CALCITRIOLUM