Ministrul Sanatatii: Daca eu as avea un copil, mi l-as vaccina, cu siguranta

24/10/2016

Ministrul Sanatatii: Daca eu as avea un copil, mi l-as vaccina, cu siguranta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-daca-eu-as-avea-un-copil-mi-l-as-vaccina-cu-siguranta/

vaccin1Potrivit declaratiilor ministrului Sanatatii, legea vaccinarii va fi disponibila in urmatoarele saptamani, cu mentiunea ca decizia privind viitorul act normativ va fi asumata de catre Guvern.

“Sustin vaccinarea si sustin importanta vaccinurilor. (…) Legea vaccinarii (…) o sa fie disponibila public in urmatoarele saptamani. Opinia Ministerului Sanatatii, apropo de mesajele pe care postam si pe Facebook si in general comunicarea publica a ministerului, este, cu siguranta, in favoarea vaccinarilor. Este de necontestat faptul ca vaccinurile au eradicat boli si au redus incidenta lor. (…) Cu siguranta, este o decizie pe care trebuie sa ne-o asumam ca guvern”, a afirmat Vlad Voiculescu in cadrul unei emisiuni la postul Digi24

Intrebat daca sustine obligativitatea vaccinarii, ministrul a subliniat ca parintii trebuie sa ia o decizie informata, in conditiile in care un copil care nu a fost vaccinat i-ar putea afecta si pe ceilalti dintr-o anumita comunitate.

“Trebuie sa iei, cel putin, o decizie informata. Daca vrei sa nu-ti vaccinezi copilul, minimul pe care ti-l poate cere statul este sa iei o decizie informata. (…) Decizia de a nu vaccina un copil nu afecteaza doar acel copil si nu doar acea familie, ci poate afecta si pe altii din acea comunitate. (…) Daca eu as avea un copil, mi l-as vaccina, cu siguranta”, a mai afirmat ministrul Sanatatii la Digi24.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial