Ministrul Sanatatii: Daca eu as avea un copil, mi l-as vaccina, cu siguranta

24/10/2016

Ministrul Sanatatii: Daca eu as avea un copil, mi l-as vaccina, cu siguranta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-daca-eu-as-avea-un-copil-mi-l-as-vaccina-cu-siguranta/

vaccin1Potrivit declaratiilor ministrului Sanatatii, legea vaccinarii va fi disponibila in urmatoarele saptamani, cu mentiunea ca decizia privind viitorul act normativ va fi asumata de catre Guvern.

“Sustin vaccinarea si sustin importanta vaccinurilor. (…) Legea vaccinarii (…) o sa fie disponibila public in urmatoarele saptamani. Opinia Ministerului Sanatatii, apropo de mesajele pe care postam si pe Facebook si in general comunicarea publica a ministerului, este, cu siguranta, in favoarea vaccinarilor. Este de necontestat faptul ca vaccinurile au eradicat boli si au redus incidenta lor. (…) Cu siguranta, este o decizie pe care trebuie sa ne-o asumam ca guvern”, a afirmat Vlad Voiculescu in cadrul unei emisiuni la postul Digi24

Intrebat daca sustine obligativitatea vaccinarii, ministrul a subliniat ca parintii trebuie sa ia o decizie informata, in conditiile in care un copil care nu a fost vaccinat i-ar putea afecta si pe ceilalti dintr-o anumita comunitate.

“Trebuie sa iei, cel putin, o decizie informata. Daca vrei sa nu-ti vaccinezi copilul, minimul pe care ti-l poate cere statul este sa iei o decizie informata. (…) Decizia de a nu vaccina un copil nu afecteaza doar acel copil si nu doar acea familie, ci poate afecta si pe altii din acea comunitate. (…) Daca eu as avea un copil, mi l-as vaccina, cu siguranta”, a mai afirmat ministrul Sanatatii la Digi24.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Florin Citu: Romania are o campanie de vaccinare de succes

Urmasii salariatilor din sistemul sanitar, decedati in urma infectiei cu SARS-CoV-2, vor beneficia de pensie

CMR si CMMB atrag atentia ca medicii trebuie sa prescrie tratamente conform ghidurilor si protocoalelor in vigoare

Autoritatile iau in calcul un nou algoritm privind evolutia cazurilor de Covid-19

Focar cu noua tulpina de coronavirus din Marea Britanie, la o scoala din Bucuresti