Ministrul Sanatatii: Criza de medicamente nu este o problema specific romaneasca

31/03/2023
Ministrul Sanatatii: Criza de medicamente nu este o problema specific romaneasca

Ministrul Sanatatii: Criza de medicamente nu este o problema specific romaneasca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-criza-de-medicamente-nu-este-o-problema-specific-romaneasca/

Criza de medicamente nu este o problema specific romaneasca, ci se manifesta la nivelul intregii Uniuni Europene, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. El a completat ca in Romania s-au luat masuri concrete care sa duca la rezolvarea acestei crize si la incurajarea producerii si comercializarii de medicamente pe piata romaneasca.

“Romania a trecut mult mai bine decat marea majoritate a tarilor europene de perioada sezonului gripal, iar acele lipsuri de medicamente antitermice si antivirale au fost extrem de reduse, au fost produse similare in cantitati suficiente, cu foarte mici sincope, dar am reusit sa le rezolvam. Avem un foarte bun parteneriat atat cu industria producatoare cat si cu Colegiul Farmacistilor, iar masurile pe care le-am propus de reglare a taxei clawback si de aliniere a preturilor pentru medicamentele generice, medicamentele ieftine, speram sa fie acceptate. Sunt raspunsuri care vor duce cu siguranta la prezenta acestor produse pe piata romaneasca”, a afirmat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) a tras un semnal de alarma, recent, ca peste 3.000 de medicamente generice au disparut de pe piata.

Etichete: medicamente, criza de medicamente, medicamente generice, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: