Ministrul Sanatatii crede ca multi medici vor renunta la sistemul privat si vor veni spre cel public

02/03/2018

Ministrul Sanatatii crede ca multi medici vor renunta la sistemul privat si vor veni spre cel public

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-crede-ca-multi-medici-vor-renunta-la-sistemul-privat-si-vor-veni-spre-cel-public/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca urmeaza sa fie stabilite niste criterii de evaluare prin noua lege a sanatatii, astfel incat cei care muncesc foarte mult sa fie rasplatiti pe masura.

Ministrul  Sanatatii spune ca este convinsa ca multi medici vor veni dinspre sistemul privat catre cel public, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa lucreze in mai multe locuri.

“Eu sunt convinsa ca vor renunta multi la privat, pentru ca munceau si la privat ca sa isi completeze veniturile. Era normal sa lucreze si lucrau foarte multi. Multi sunt epuizati. Incearca sa aiba un trai decent lucrand in doua-trei-patru-cinci parti. Salariul le va permite sa aiba un singur job. Vor avea si ei o viata, pentru ca marea majoritate care lucreaza si in public si in privat nu mai aveau viata personala”, a sustinut Sprina Pintea joi seara la B1 Tv.

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

  1. Raluca maierean says:

    Dar noi medicii de familie nu suntem epuizati?Noi muncim mult fara a fi platiti!Lucrez de 9 ani in mediul rural,consult intr-o zi cat pentru 3 zile,nu am avut concediu de odihna de 9 ani ,la o luna dupa ce am nascut a trebuit sa ma intorc la munca d-na ministru!!!!!Noi nici nu luam nici nu primim spaga!!! Nu cerem pacientilor bani pentru ai vindeca ,cum fac majoritatea specialistilor,ci merg voluntar in 2 sate /zi in 2 zile ale saptamanii pentru a consulta copii si batranii.Stiti ce am realizat in 9 ani?am redus numarul de internari la poate 1-2 pacienti pe luna,am oferit cu multa rabdare educatie medicala pacientilor,pacienti care prefera sa vina la mine ,medicul lor de familie decat sa mearga la spital.Stiti cu ce pret d-na ministru????cu o inima nenorocita de la epuizare(3000 de extrasistole atriale pe zi),cu rate in banca pentru a ne putea plati darile la stat,cu frustrare de a avea un singur copil ,pentru ca nu am gasit nici un medic inlocuitor pentru a-mi permite o noua sarcina!!!

  2. Vasiliu Georgeta Liana says:

    Vă refereați și la medicii de lamilie, pardon, furnizorii de servicii medicale? Sau ei nu fac parte din sistemul sanitar, după opinia dumneavoastră? Nici ei nu au viață de familie, dar mai ales nu au concedii de odihnă pentru că mai întâi nu gasesc medic inlocuitor, iar apoi, nu si-l permit din cauza banilor care abia le ajung să supraviețuiască. Pentru noi, medicii de familie, pe când o lege mai umană, Doamnă Ministru? Când vom avea și noi dreptul sau mai bine-zis acces la serviciile sistemului medical? Când vom putea beneficia de concedii medicale0, ca să nu mai fim nevoiți să ne operăm în week-end, iar luni, cu firele în plagă să ne prezentăm la servici? Știți Doamnă Ministru că am fost operată de cancer joi și luni a trebuit să revin la muncă? Dar dumneavoastră fiind finanțist și nu medic, nu aveți cum să înțelegeți acest lucru. Cu atât mai puțin să empatizați cu suferința unui furnizor de servicii medicale care până la urmă tot om e și el. Dar cine nu trece prin așa ceva, nu are cum să înțeleagă

  3. sendroiuflorin says:

    Dar de tinerii medici ce termina rezidentiatul nu spune nimic??Ei unde vor merge?In privat e plin de medici care au deja un loc de munca la stat,iar la stat tineriii specilaisti nu se pot angaja pentru ca nu se scot posturi pentru medici ci dimpotriva:pentru brancardieri,liftieri,femei de serviciu etc.Rar se mai scot si pentru medici si chiar si acelea sunt pentru sefi de sectie,deci tot pentru cei cu experienta.Sa ne spuna Doamna Ministru cum intentioneaza sa rezolve aceasta problema??

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: