Ministrul Sanatatii: Cred ca nu vom depasi cu mult 40.000 de cazuri

01/02/2022

Ministrul Sanatatii: Cred ca nu vom depasi cu mult 40.000 de cazuri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-cred-ca-nu-vom-depasi-cu-mult-40-000-de-cazuri/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, este de parere ca nu se va depasi cu mult pragul de 40.000 de persoane diagnosticate zilnic cu Covid-19.

“Cred ca nu vom depasi cu mult 40.000 de cazuri. Sa speram ca eu o sa am dreptate si nu vor fi mai multe cazuri. Cel mai mult m-as bucura sa gresesc si sa fie mai putine cazuri decat 40.000. (…) Daca vom ramane in zona 40.000 de cazuri, atunci putem sa ne gandim la incetinirea cresterii”, a precizat ministrul Sanatatii.

Potrivit demnitarului, o stopare a cresterii numarului de infectari ar putea sa aiba loc in perioada 10-15 februarie, insa a adaugat ca “nu s-ar rezolva problema, pentru ca o crestere mare a numarului de cazuri duce si la un ecou.”

“Ecou inseamna multe cazuri la ATI, multe decese. Va spuneam ca avem o luna in care trebuie sa ne concentram cu totii incat sa tratam pacientii, sa prevenim imbolnavirile si sa acordam intreaga sustinere populatiei”, a mai precizat ministrul.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica (GCS), marti, 1 februarie, s-a inregistrat un numar record de cazuri de Covid-19. In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 40.018 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Etichete: cazuri covid-19, numar de infectari covid, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: