Ministrul Sanatatii: Coruptia genereaza subdezvoltare si stagnare

11/09/2023
Ministrul Sanatatii: Coruptia genereaza subdezvoltare si stagnare

Ministrul Sanatatii: Coruptia genereaza subdezvoltare si stagnare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-coruptia-genereaza-subdezvoltare-si-stagnare/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca lupta impotriva coruptiei din sistemul sanitar este necesara deoarece coruptia genereaza subdezvoltare, stagnare si priveaza pacientii de servicii medicale de calitate.

“Nu lupta impotriva coruptiei de dragul luptei impotriva coruptiei. Coruptia genereaza subdezvoltare si stagnare. Saracia este generata de o coruptie mare, care face imposibila realizarea obiectivelor pe care ni le propunem. Un exemplu: daca cumparam un echipament cu un pret de cinci ori mai mare decat pretul real al acelui echipament, inseamna ca dotam un singur spital in loc de cinci. Ne dorim ca pacientii din toata tara sa aiba acces la servicii de sanatate, iar pentru aceasta, trebuie sa folosim banii cat mai bine posibil”, a precizat ministrul Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Ministrul Sanatatii a participat, la finalul saptamanii trecute, la prima sesiune de pregatire a managerilor si a celor care se ocupa de achizitii publice din sectorul de sanatate, care a avut loc la Timisoara.

El a explicat ca este vorba despre bune practici in domeniul integritatii si al practicilor anticoruptie care trebuie sa guverneze ceea ce face Ministerul Sanatatii in momentul de fata, respectiv investitii fara precedent in sistemul de sanatate.

Potrivit acestuia, Ministerul Sanatatii a demarat toate proiectele din Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), a repornit programele blocate in perioada 2020 – 2021 de constructie a noilor centre pentru persoanele cu arsuri, iar alte proiecte importante care se refera la dotarea laboratoarelor de radioterapie au fost deja finalizate.

Etichete: coruptie sistemul sanitar, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: