Ministrul Sanatatii: Corpul medical din Romania trebuie sa fie respectat

28/07/2022
Ministrul Sanatatii: Corpul medical din Romania trebuie sa fie respectat

Ministrul Sanatatii: Corpul medical din Romania trebuie sa fie respectat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-corpul-medical-din-romania-trebuie-sa-fie-respectat/

In ultimul an de pandemie, serviciile de ambulanta din tara au avut aproximativ 4 milioane de interventii, a declarat Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, la manifestarile pentru celebrarea a 116 ani de existenta a Serviciului de Ambulanta.

“Este extraordinar, un corp profesional de circa 12.000 de oameni cu 2.700 de mijloace tehnice. Performanta este extraordinara si sunt convins ca mult mai multe victime ar fi fost in Romania daca nu ar fi fost un corp medical profesionist langa oameni care se afla in nevoie”, a declarat ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

El le-a transmis ambulantierilor, asistentilor medicali si medicilor de la serviciile de ambulanta, ca oamenii trebuie sa aiba incredere in corpul medical din Romania.

“Pe noi sa stiti ca ne preocupa foarte mult dezvoltarea dumneavoastra profesionala, de dotarea materiala a serviciilor de ambulanta si, nu in ultimul rand, pentru ceea ce lucram. Noi nu lucram pentru noi, lucram pentru pacienti, pentru cetatenii din Romania si cred ca cel mai important lucru este legat de servirea acestor interese. Corpul medical din Romania trebuie sa fie respectat, oamenii trebuie sa aiba incredere in corpul medical din Romania si cu siguranta dumneavoastra sunteti printre profesionistii care au realizat si realizeaza cu brio acest lucru”, a mai spus ministrul Sanatatii.

De asemenea, demnitarul a tinut sa le multumeasca atat celor de la Ambulanta, cat si celor de la SMURD.

“Vreau sa va salut pe toti, sa va multumesc, sa ma inchin in fata dumneavoastra si as vrea ca sa nu existe loc de interpretari sa le multumesc colegilor dumneavoastra de la SMURD care intervin pentru salvarea de vieti si care e bine sa lucreze cu dumneavoastra. Dar acest lucru nu inseamna sa nu aducem in atentia publicului si in atentia publicului si a autoritatilor din sanatate importanta ambulantei si nevoile ambulantei si ale personalului de la ambulanta care nu sunt neaparat legate de satisfacerea unor interese personale, ci sunt legate de furnizarea de servicii de asistenta medicala de urgenta oamenilor din aceasta tara. Sunt convins ca veti avea o activitate frumoasa. Sunt putine institutii in Romania care sa aiba o istorie asa de lunga si cu atat de multe realizari”, a mai precizat Ministrul Sanatatii.

Serviciul de Ambulanta din Romania implineste, joi, 116 ani de la infiintare.

Etichete: ambulanta, servicii de ambulanta, corp medical, alexandru rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: