Ministrul Sanatatii: Au existat intr-adevar niste scaderi, dar nu atat de dramatice pe cat s-a vazut

18/04/2018

Ministrul Sanatatii: Au existat intr-adevar niste scaderi, dar nu atat de dramatice pe cat s-a vazut

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-au-existat-intr-adevar-niste-scaderi-dar-nu-atat-de-dramatice-pe-cat-s-a-vazut/


Scaderile salariale in cazul unora dintre angajatii din sistemul sanitar nu sunt “atat de dramatice pe cat s-a vazut”, iar pentru acestea s-au gasit solutii, afirma ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Ea mai sustine si ca nu este in regula ca la unele spitale sa se acorde sporuri maxime personalului, in timp ce pacientilor li se cere sa vina de acasa cu medicamente si seringi.

“Este vorba de o majorare clara a salariilor din sanatate pentru personalul medical, medici si asistenti medicali. In urma aplicarii legii salarizari incepand cu 1 martie, aproximativ 90% din personal a beneficiat de cresteri substantiale si stau dovada fluturasii de salariu, statisticile oficiale, precum si ceea ce se aude si prin media, cu siguranta. Exista o anumita categorie care nu a beneficiat de cresteri salariale, ale salariului de incadrare pana in 2022. Pentru aceasta categorie au existat intr-adevar niste scaderi, dar nu atat de dramatice pe cat s-a vazut, pentru ca eu chiar am evaluat aproape fiecare spital din Bucuresti al carui personal a fost in strada la protest. Scaderile nu erau atat de dramatice si pentru care am gasit solutii”, a declarat Sorina Pintea marti seara intr-o interventie la RTV.

Ministrul Sanatatii a mai subliniat ca acordarea sporurilor tine de managementul unei unitati sanitare si, conform legislatiei in vigoare, exista un procent al sporurilor in care trebuie sa se incadreze si ca trebuie sa fie un echilibru intre angajati in ceea ce priveste acordarea sporurilor.

“Pana la urma, daca ne-am permis sa luam sporuri maxime, ne-am permis un procent al cheltuielilor de personal de peste 80% la unele spitale, atunci ma intreb cum am tratat pacientii, am avut bani de medicamente, de materiale sanitare? Si poate acum pot sa-mi explic de ce la unele spitale pacientilor li se cerea sa aduca de acasa si medicamente si seringi”, a spus ministrul Pintea citata si de Agerpres.

Pe de alta parte, ea a subliniat ca sunt si multi medici multumiti de cresterile de salarii si ca, desi acestia nu au vorbit public despre sumele pe care le incaseaza, unii i-au transmis mesaje personale de multumire.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: