Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a demisionat!

05/08/2011

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a demisionat!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-attila-cseke-a-demisionat/

UPDATE: Decizia lui Attila Cseke de a demisiona este vazuta de reprezentantii Federatiei Solidaritatea Sanitara drept “primul gest de onoare din istoria recenta a Romaniei motivat de un interes colectiv”. Asta dupa ce in ultimii 20 de ani, s-a asistat la o cramponare de fotoliu a diversilor ministri veniti la conducerea Ministerului Sanatatii.

“Domnul Cseke Attila, prin demisia de onoare a domniei sale, reuseste sa atraga in final atentia asupra principalei probleme a sistemului sanitar romanesc si anume lipsa banilor, spargand linia de indiferenta pe care politicienii au manifestat-o in ultimii 20 de ani fata de sanatatea natiunii. Felicitam astfel pe domnul Cseke Attila, ministrul demisionar al unui minister aflat in grava suferinta, sperand ca gestul domniei sale va reusi sa atraga atentia politicienilor si natiunii asupra adevaratei reforme ce trebuie intreprinse in sistemul sanitar, asigurand finantarea necesara pentru a putea trata in mod corespunzator pacientii!”, sustine Lidia Celmare, prim-vicepresedinte al Federatiei Solidaritatea Sanitara.

Reprezentantii angajatilor din sanatate spera ca Guvernul Romaniei va intelege semnificatia gestului lui Attila Cseke si ca va asigura Sanatatii finantarea necesara. Cseke a demisionat, nemultumit de banii alocati Sanatatii la rectificarea bugetara

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a demisionat

Acesta este nemultumit de faptul ca Ministerul Sanatatii nu a primit bani in plus la rectificarea bugetara, mentionand ca nu a fost consultat in acest sens. El a motivat decizia luata prin faptul ca bugetul Ministerului Sanatatii nu a fost rectificat “cu nimic”. “Bugetul Ministerul Sanatatii nu este rectificat, bugetul CNAS a fost rectificat cu anumite sume, dar despre destinatia banilor trebuie consultat Ministerul de Finante. Ministerul Sanatatii nu a fost consultat. O consultare cu ministrul Sanatatii pe partea de rectificare bugetara nu a fost facuta. Ieri (miercuri, n.red.) ne-am trezit cu textul ordonantei. O asemenea atitudine nu poate fi tolerata”, a declarat Attila Cseke, citat de realitatea.net.

“Sper ca UDMR sa desemneze o alta persoana pentru preluarea functiei de ministrul al Sanatatii care sa continue masurile de reforma”, a mai spus el. Cseke va fi interimar timp de 15 zilePotrivit prevederilor Legii privind organizarea si functionarea Guvernului si a ministerelor, Attila Cseke va exercita in continuare, timp de maxim 15 zile, functia de ministru al Sanatatii, anunta reprezentantii Guvernului Romaniei. Primul Ministru se angajeaza ca in acest interval sa inainteze Presedintelui Romaniei o propunere pentru functia de ministru al Sanatatii. Deocamdata la sediul Ministerului Sanatatii este un adevarat haos. “Sincer nu stiu ce se va intampla. Si noi am fost anuntat din scurt, cu nici o ora inainte ca ministrul sa iasa sa dea declaratii. Ramane sa se decida, probabil ca, asa cum au anuntat si reprezentantii Guvernului, va mai sta o perioada pana cand va fi inlocuit”, ne-a declarat Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Attila Cseke a mai declarat ca in momentul in care si-a depus demisia a fost rugat de premierul Emil Boc sa ramana. Din pacate, sansele ca acesta sa nu plece definitiv din scaunul Ministerului Sanatatii sunt foarte slabe. “Nu, nu cred ca va ramane. A fost foarte suparat pentru ca banii pe care Sanatatea i-a primit sunt nesemnificativi. In plus, Ministerul Finantelor nu l-a consultat in momentul in care s-a facut impartirea banilor”, a mai adaugat pentru PaginaMedicala.ro, Oana Grigore.

Autor: Mirabela Viasu
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: