Ministrul Sanatatii: Am avut un prim trimestru bun, cu progrese notabile, cu crize gestionate eficient

19/04/2017

Ministrul Sanatatii: Am avut un prim trimestru bun, cu progrese notabile, cu crize gestionate eficient

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-am-avut-un-prim-trimestru-bun-cu-progrese-notabile-cu-crize-gestionate-eficient/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, spune intr-un bilant realizat la 100 de zile de la preluarea mandatului ca a avut un prim trimestru cu progrese notabile, cu crize gestionate eficient si cu indeplinirea primelor masuri din Programul de guvernare.

“Recent, s-au implinit 100 de zile din mandatul meu de ministru al Sanatatii. Pot spune ca am avut un prim trimestru bun, cu progrese notabile, cu crize gestionate eficient si cu indeplinirea primelor masuri din Programul de guvernare, masuri axate pe interesul si nevoile pacientilor, pe pastrarea medicilor in tara si pe dezvoltarea infrastructurii medicale”, afirma Bodog in acest bilant, publicat pe blogul sau.

Potrivit acestuia, Ministerul Sanatatii a reusit sa respecte in totalitate calendarul de angajamente asumate, toate masurile planificate fiind adoptate si se afla in implementare.

“Punerea in aplicare a Programului de guvernare al PSD, axat pe interesul si nevoile pacientilor, pe pastrarea medicilor in tara si pe dezvoltarea infrastructurii medicale, reprezinta prioritatile mele zilnice si va ramane astfel pana in ultima zi a mandatului”, mai precizeaza Bodog.

Ministrul Sanatatii reitereaza masurile care au fost adoptate si se afla in implementare, printre care se numara incheierea contractelor cost-volum si cost-volum-rezultat intre CNAS si detinatorii de autorizatii de punere pe piata pentru medicamentele destinate afectiunilor oncologice, hematologice si pacientilor cu hepatita cronica cu virus C aflati in stadii de fibroza F2, F3 si ciroza decompensata, dar si reducerea birocratiei prin desfiintarea comisiilor administrative care aproba tratamentele medicale la nivelul Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate, respectiv suplimentarea fondurilor pentru Programele nationale de sanatate, relateaza Agerpres.

Ministrul mai spune ca, in premiera, Ministerul Sanatatii finanteaza achizitionarea vaccinului pneumococic pentru copii (pentru cazurile de pneumonie, meningita sau sepsis).

“De asemenea, s-au achizitionat 630.000 doze de vaccin hexavalent (pentru nou-nascuti, impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B si poliomielitei), precum si 153.800 doze de vaccin tetravalent (pentru copiii de sase ani impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive si poliomielitei)”, mai afirma Bodog.

In plus, el precizeaza ca s-au achizitionat si 5.000 doze vaccin hepatitic B, in plus, statul norvegian oferind 10.000 de doze, procedurile de transfer fiind in curs de realizare.

“Avand in vedere numarul mare de cazuri, de urgenta se achizitioneaza 115.000 doze de vaccin ROR impotriva rujeolei. Se continua si procedura de achizitie pe acord-cadru”, mai afirma Florian Bodog, citat de Agerpres.
Ministrul Sanatatii face referire si la faptul ca a convenit impreuna cu comisarul european Corina Cretu asupra unei abordari strategice a investitiilor in sanatate din fondurile europene.

Conform sursei mentionate, el mai aminteste de finalizarea Legii salarizarii unitare din sectorul bugetar, “care va duce la cresterea semnificativa a veniturilor cadrelor medicale din tara noastra”.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. erica says:

    cresterea numarului de cazuri de rujeola este sigur o criza ineficient gestionata

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: