Ministrul Sanatatii: Alinierea salariilor din sistem este esentiala

18/01/2024
Ministrul Sanatatii: Alinierea salariilor din sistem este esentiala

Ministrul Sanatatii: Alinierea salariilor din sistem este esentiala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-alinierea-salariilor-din-sistem-este-esentiala/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat, dupa intalnirea pe care a avut-o, impreuna cu premierul Marcel Ciolacu, cu reprezentantii Federatiei Sanitas, ca este foarte important sa se rezolve in perioada urmatoare discrepantele salariale intre diferitele categorii din sectorul sanitar.

“Discutiile pe care prim-ministrul, bineinteles, si cu participarea mea le-a avut cu reprezentatii Federatiei Sanitas au fost centrate pe revendicarile de tip salarial care afecteaza categorii diferite din lucratorii din sanatate. Ceea ce preocupa, si cred ca lucrul asta e foarte important de rezolvat in perioada urmatoare, este legat de discrepantele salariale intre diferitele categorii si aceasta aliniere a salariilor cred ca este esentiala”, a transmis Rafila, potrivit Agerpres.

El a precizat ca premierul a solicitat formarea unei delegatii din partea Sanitas, la care probabil vor adera si alte sindicate, care sa aiba discutii concrete, in perioada urmatoare, cu reprezentantii Ministerelor Sanatatii, de Finante si Muncii pentru fiecare categorie de personal.

Potrivit sursei citate, ministrul a mai adaugat ca, in momentul de fata, nivelurile de salarizare sunt ‘intr-adevar discordante’ si ‘creeaza probleme si nemultumiri in sistemul de Sanatate’.

In data de 10 ianuarie, Federatia Sanitas a anuntat ca s-au strans deja aproape 50.000 de semnaturi pentru deschiderea conflictului colectiv de munca in sanatate si asistenta sociala, data limita fiind 18 ianuarie. In 12 ianuarie, Sanitas a precizat ca masura luata de Guvern de deblocare a 8.000 de posturi rezolva doar un sfert din necesarul de personal si va continua procedurile de declansare a conflictului colectiv de munca, solicitand cresterea cu 20% a veniturilor tuturor categoriilor de angajati din domeniu.

Sursa foto: Federatia Sanitas din Romania /FB

Etichete: salarizare sanatate, salarii sistemul sanitas, sanitas, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: