Ministrul Sanatatii: Achizitionarea de urgenta a unui numar de 115.000 de doze de vaccin ROR

05/04/2017

Ministrul Sanatatii: Achizitionarea de urgenta a unui numar de 115.000 de doze de vaccin ROR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-achizitionarea-de-urgenta-a-unui-numar-de-115-000-de-doze-de-vaccin-ror/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a precizat miercuri, ca a fost semnata demararea procedurii pentru achizitionarea a 115.000 de vaccinuri impotriva rujeolei.

“In zece judete am fost informat ca am ajuns la fundul sacului, motiv pentru care ieri au fost demarate procedurile si azi am semnat demararea procedurii pentru achizitionarea de urgenta a unui numar de 115.000 de doze de vaccin ROR. Continua si procedura de achizitie pe acord-cadru de vaccin ROR”, a afirmat ministrul Florian Bodog, la inceputul sedintei de Guvern, conform Agerpres.

In replica, premierul Sorin Grindeanu a aratat ca lipsa stocurilor de vaccin in anumite judete nu e o problema noua si i-a cerut ministrului de resort sa evite astfel de situatii.

“Inclusiv (…) in judetul Caras-Severin aparuse o problema care mi-a fost semnalata cand am fost acolo. V-as ruga, mai ales pe aceste domenii sa lucram preventiv, sa nu aflam peste noapte ca nu avem anumite stocuri. V-as ruga sa-i puneti la munca pe cei din ministerul pe care il gestionati astfel incat sa evitati situatii de acest tip. Asta e ceea ce imi doresc sa faceti si va rog sa o faceti”, a spus prim-ministrul.

De asemenea, ministrul Florian Bodog a anuntat ca atat vaccinul hexavalent, cat si cel tetravalent au ajuns in tara conform calendarului programat. Mai ramane problema vaccinului hepatitic B pediatric.

 

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

 1. axel says:

  nici un vaccin. doar acte, acte, acte. raportari, catagrafii, tabele si tabelase.timp si nervi consumati, parinti trimisi sa cumpere vaccin (unii au bani, altii nu, altii nu mai au rabdare). intre toate – sta vajnic medicul de familie cu tasta in mana si ochii la RENV.

 2. Sava Liana says:

  Chiar nimeni nu semnaleaza faptul ca nu sunt vaccinuri?!
  Sunt medic de familie in Ilfov si nu avem vaccinuri din decembrie!!! Nici ROR , nici hexavalent, nici un fel!
  Nu s-au gasit nici in farmaciile din Bucuresti!
  Cum pot spune ca abia acum, in aprilie!?!, s-a ajuns la fundul sacului???

 3. TEODORESCU ELENA says:

  Sunt medic de familie, am 59 ani, sunt absolventa a facultatii de pediatrie promotia 1982; am invatat dictonul, poate cel mai important, “IN PRIMUL RAND SA NU FACI RAU ” si ca preventia este mama sanatatii! Daca nici macar aceste SACRE DICTONURI nu responsabilizeaza pe stimatii nostri conducatori in ale medicinei, RESPONSABILITATE PREVAZUTA PRIN LEGI, DATI-MI VOIE SA AM UNA DIN CELE MAI PROASTE PARERI REFERITOARE LA CONDUITA IN PRIMUL RAND MORALA SI APOI CEA LEGALA A CELOR CE SE OCUPA DE SANATATEA ACESTUI POPOR ATAT DE INCERCAT DIN TOATE PARTILE !!! ASTA MAI LIPSEA: SA AVEM O LISTA “LUI SHINDLER ” REFERITOARE LA ROMANI SI IN PRIMUL RAND REFERITOARE LA MLADITELE LOR !!! PLANGE SUFLETUL IN MINE PE MANA CUI AM INCAPUT !!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati