Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

26/11/2021

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-aceasta-boala-va-deveni-la-un-moment-dat-endemica/

Administrarea celei de-a treia doze de ser anti-COVID este importanta mai ales pentru tarile cu o acoperire vaccinala de 70 – 80%, insa in Romania, aceasta este de aproximativ 40%.

“Noi discutam despre doza a treia, in conditiile in care avem mai mult de 60% din populatie nevaccinata cu primele doua doze. Prioritatea – si asta e pozitia OMS – este de a vaccina cat mai mult din populatie. Doza a treia este foarte importanta pentru tarile unde au 70 – 80% acoperire vaccinala. Dar pentru tarile unde au 35 – 40% acoperire vaccinala, importanta nu este pe primul loc pentru doza a treia, ci este importanta vaccinarii celor care nu s-au vaccinat inca, pentru ca acesta e motivul pentru care avem cazuri grave si decese”, a declarata Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

In opinia sa, boala va deveni endemica.

“Cu siguranta, aceasta boala va deveni la un moment dat endemica. Acum este epidemica, avem valul de infectie si la un moment dat vom avea o circulatie a acestor virusuri care vor produce un numar relativ mic de cazuri in populatie. Si, eventual, vom avea asa-numite izbucniri epidemice sezoniere, pe care am putea sa le contracaram cu administrarea de vaccin, mai ales la categoriile la risc”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Etichete: acoperire vaccinala, vaccinare cu doza a treia, boala endemica, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: