Ministrul Sanatatii a indemnat parintii sa isi vaccineze copiii

10/03/2017

Ministrul Sanatatii a indemnat parintii sa isi vaccineze copiii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-a-indemnat-parintii-sa-vaccineze-copiii/

FLORIN-BODOG-MS

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a afirmat vineri ca imunizarea este singura masura eficienta pentru a preveni imbolnavirea si a indemnat parintii sa isi vaccineze copiii.

“Epidemia de rujeola s-a declansat in Romania in 2016, in februarie, undeva la zona de limita intre judetele Cluj si Bistrita, la o populatie nomada fiind identificata o tulpina asemanatoare cu tulpina care circula in Italia. In momentul de fata, se inregistreaza 3.446 de cazuri, din care 17 de decese, in 37 de judete. Toate cazurile s-au inregistrat la copiii care nu au fost vaccinati. Mesajul Ministerului Sanatatii catre toti parintii: imunizarea este singura masura eficienta pentru a preveni imbolnavirea. In situatia in care nu avem acoperire vaccinala buna, imbolnavirile vor continua. In ceea ce priveste prima doza, acoperirea vaccinala in Romania este 80%. In opt tari europene acoperirea este intre 90 — 95%, iar restul tarilor au acoperirea comparabila cu noi. A doua doza vaccinala are o acoperire de doar 50% si acesta este un semnal de alarma pe care il tragem”, a declarat demnitarul, citat de Agerpres.

Vizavi de despre celelalte vaccinuri care nu mai erau pe stoc, ministrul sanatatii a spus ca, in prezent, vaccinul tetravalent este in curs de distribuire, iar pentru hexavalent s-a semnat contractul, urmand ca vaccinul sa fie disponibil undeva la sfarsitul lunii martie.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Modificari privind programele nationale de sanatate

Sapte centre comunitare de servicii medico-sociale, infiintate in judetele Botosani, Salaj si Tulcea

Dezbatere despre prezentul si viitorul medicilor de familie din Romania

Spitalele romanesti, atacate de hackeri chinezi

Cate ore pe zi ar trebui sa lucreze un medic