Ministrul Sanatatii a explicat cum se va aplica Legea salarizarii si regulamentul de sporuri

23/03/2018

Ministrul Sanatatii a explicat cum se va aplica Legea salarizarii si regulamentul de sporuri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-a-explicat-cum-se-va-aplica-legea-salarizarii-si-regulamentul-de-sporuri/


La videoconferinta cu managerii unitatilor sanitare, reprezentantii DSP-urile si cei ai autoritatilor locale care a avut loc joi, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a explicat modalitatea de aplicare a Legii salarizarii unice si a Regulamentului de sporuri in Sanatate.

 “Legea salarizarii unice prevede o crestere a salariului de incadrare care poate ajunge pana la 170%, dar si o limitare a sporurilor acordate angajatilor din sistem la 30% la nivel de ordonator principal de credite, care trebuie respectat. Este pentru prima oara cand salariile de incadrare cresc la acest nivel in Sanatate. Prin elaborarea grilei de sporuri si a modului de aplicare a acestora aducem un echilibru intre veniturile obtinute de salariatii spitalelor din subordinea MS si a celor care sunt in subordinea autoritatilor publice locale, dar si intre categoriile de salariati. Eu ii reprezint pe toti angajatii din sistem si trebuie sa stabilesc un echilibru pentru toti.  Am facut simulari, analize pe indicatori si am ajuns la aceasta solutie. Am considerat ca angajatii unui spital constituie o echipa si am avut in vedere ca tot personalul sa obtina venituri cel putin la nivelul lunii februarie 2018. Grila de sporuri, asa cum a fost ea conceputa, asta garanteaza”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, potrivit unui comunicat de presa.

Potrivit sursei mentionate, ministrul Sanatatii a atras atentia managerilor de spitale prezenti la videoconferinta ca incepand cu 1 aprilie 2018 Contractul-cadru prevede o serie de modificari care permit unitatilor sanitare sa obtina fonduri suplimentare la contractarea serviciilor cu casele de asigurari. Mai exact, in Contractul Cadru aprobat mieruri 21 martie in sedinta de Guvern, sunt stipulate o serie de servicii noi pe care spitalele le pot desfasura in ambulatoriul de specialitate si in spitalizarea de zi, care ar putea suplimenta fondurile spitalului.

Saptamana viitoare, Ministerul Sanatatii va supune aprobarii Guvernului Regulamentului-cadru privind conditiile de acordare a sporurilor in sistemul de sanatate.

“Cuantumul sporurilor pentru anul 2018 va fi aprobat prin ordin al ministrului Sanatatii. Cuantumul sporurilor care va fi aprobat prin ordin de ministru pentru anul 2018 poate fi depasit peste nivelul stabilit astfel: la nivelul rezultat din aplicarea anexelor , diferenta poate fi suportata din veniturile proprii realizate in conditiile legii si/sau din finantari ale autoritatilor publice locale in limita creditelor bugetare aprobate cu aceasta destinatie in bugetele locale.
In urmatorii ani, cuantumul sporurilor va fi reanalizat si va creste ca urmare a cresterilor graduale ale salariilor de baza”, mai scrie in comunicatul MS.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela