Stiri medicale

Ministrul Sanatatii a anuntat ce se va intampla cu salariile medicilor si ale cadrelor medicale

Data ultimei actualizari: 08/02/2018


Salariile cresc, de la 1 martie, la nivelul salariului de baza stabilit pentru 2022 in Legea salarizarii. Vor fi cresteri intre 70% si 172%, a anuntat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Ea a dat exemplul unei infirmiere, care va avea, de la 1 martie, un salariu de 2.586 lei net, fara sporuri. De asemenea, un asistent medical cu studii superioare va avea un salariu de circa 3.000 de lei net, relateaza Digi24.

Demnitarul a explicat ca un medic primar avea un salariu de baza net de 3.900 de lei in 2017, in ianuarie 2018, acest salariu a crescut la 4.108 lei, iar de la 1 martie va avea un salariu net de 9.106 lei. Suma nu include sporurile pentru orele de garda si pentru conditiile de lucru, care pot dubla salariul net.

Vor creste si salariile pentru medicii rezidenti. De asemenea, acestia vor primi de la 1 martie norma de hrana, in loc de tichete de masa. In plus, acestia isi vor putea suplimenta veniturile din garzi, a mai spus ministrul.

Potrivit sursei mentionate, Sorina Pintea a mai precizat ca vor fi si scaderi salariale, in primul rand in ceea ce-i priveste  pe cei cu functii de conducere din ministere si de la cabinetele demnitarilor.

“Sunt 3% cu probleme, dar nu cu probleme mari”, a spus ministrul. Sorina Pintea a explicat ca salariile directori din minister, de exemplu, vor fi ajustate pentru a fi similare cu cele ale omologilor lor din alte ministere.

4 comentarii

 • Chiriac Annemarie spune:

  Sunt asistenta medicala în policlinica oncologie, lucrez cu și pentru pacienți de cancer, nu am fost incluși în acordarea sporului de oncologie de 50%, dar colegii de la calculator încadrați pe secție – da. Din 2013 muncim și pe calculator motiv ptr care am solicitat acordarea sporului de 15%,dar nu ne, a fost acordat. Va întreb, suntem considerați un fel de necalificați??? Oare în noul regulament de sporuri vom fi tot pe lângă spor???

 • Marinela Vintila spune:

  Cu veniturile medicilor de familie cum va fi?

 • Sima spune:

  Si cu medicii de familie ce se intampla?

 • rogojanstela spune:

  Fairy-tale, chiar crede cineva?

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.