Stiri medicale

Ministrul Nicolae Banicioiu – Spitalele de urgenta sunt pregatite pentru situatii de criza

Data ultimei actualizari: 09/04/2014

poza ministerul sanatatiiMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca spitalele de urgenta din categoria IA si IB sunt pregatite pentru orice situatie de criza. Ministrul a adaugat ca interventia in cazuri de urgenta a sistemului sanitar se datoreaza si colaborarii eficiente cu ministerul de Interne si compartimentul pentru situatii de Urgenta si cu SMURD.

Acces permanent la tomograf, RMN si angiograf in unitatile de primiri urgente

Ministrul Nicoale Banicioiu a confirmat ca spitalele pot face fata situatiilor de urgenta datorita dotarilor pe care le au si a numarului de paturi suficiente pentru bolnavi.

Ministrul Sanatatii a precizat ca in orice unitate de primiri urgente exista acces la radiologie clasica, computer tomograf, RMN si angiograf.

“Toate spitalele de urgenta de tip IA si IB au in structura lor unitate de primiri urgente cu acces permanent la radiologie clasica, computer tomograf, RMN si angiograf, asa cum este prevazut in toate protocoalele de caz si sunt pregatite pentru a face fata oricarei situatii de urgenta”, a precizat ministrul Sanatatii.

Aproximativ 117.000 de paturi in coordonarea Ministerului Sanatatii

Ministrul Nicolae Banicioiu a precizat ca, in momentul de fata, 117.054 de paturi se afla in coordonarea si subordinea Ministerului Sanatatii.

“(…) dintre care paturi pentru cazuri acute 90.222, iar pentru terapie intensiva 4.562 la nivel national, cu ventilatie aproximativ 40% deci 1.800”, a precizat Ministrul Sanatatii.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.