Ministrul Muncii: Atat timp cat nu ne gandim in mod unitar la partea de salarizare, totdeauna vor ramane imperfectiuni

16/09/2016

Ministrul Muncii: Atat timp cat nu ne gandim in mod unitar la partea de salarizare, totdeauna vor ramane imperfectiuni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-muncii-atat-timp-cat-nu-ne-gandim-in-mod-unitar-la-partea-de-salarizare-totdeauna-vor-ramane-imperfectiuni/

organizare asistenta sociala model europeanDupa discutiile purtate cu reprezentantii Sanitas, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, spune ca Ordonantele de Urgenta nu pot rezolva partea de salarizare daca aceasta nu este gandita in mod unitar.

“Din punct de vedere al salarizarii, oricate ordonante am da, atat timp cat nu ne gandim in mod unitar la partea de salarizare, totdeauna vor ramane imperfectiuni. De aceea, este foarte important ca am lansat o invitatie pentru confederatii saptamana viitoare. Aceasta va fi o prima consultare pe partea de principii, care a fost deja agreata de Guvern. Chiar dorim sa avem o anumita finalitate cu aceasta parte a salarizarii (unitara – n. r.)”, a precizat Dragos Pislaru, citat de Agerpres.

Ministrul Muncii si ministrul Sanatatii s-au intalnit saptamana aceasta cu reprezentantii Sanitas pentru a discuta despre salarizarea personalului care nu a fost cuprins in ordonantele privind salarizarea, respectiv OUG nr. 20/2016 si OUG nr. 43/2016.

“Cred ca, mai presus de orice element de divergenta, ne uneste credinta ca avem nevoie de un sector sanitar puternic, dezvoltat, care sa se ridice la nivelul de care Romania are nevoie ca stat membru al Uniunii Europene. Orice divergenta, orice diferenta, orice diferend, orice lucru care nu a fost inca rezolvat este evident avut in vederea noastra, in masura in care sursele ne vor permite. Daca le vom avea la dispozitie, vom putea rezolva aceste diferende”, a mai adaugat Pislaru conform Agerpres.

Sindicalistii de la Sanitas spun ca exista diferente majore intre salariile unor categorii de angajati care lucreaza in sanatate, precum si intre cele ale medicilor care lucreaza in spitalele clinice si a celor din spitalele neclinice. Diferentele pot ajunge pana la 1.200 de lei.

OUG 20/2016 nu a luat in calcul o parte din personalul TESA care lucreaza in sanatate, precum cadrele din crese si gradinite.

De asemenea, reprezentantii Sanitas mai afirma ca exista diferente de salarizare mult prea mari si intre asistentele medicale cu studii superioare si cele cu studii postliceale, acestea ajungand si pana la 800 de lei.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial