Ministrul Educatiei a solicitat testarea in scoli pentru detectarea virusului SARS-CoV-2

26/04/2021

Ministrul Educatiei a solicitat testarea in scoli pentru detectarea virusului SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-educatiei-a-solicitat-testarea-in-scoli-pentru-detectarea-virusului-sars-cov-2/

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a solicitat in Comitetul interministerial si Ministerului Sanatatii aplicarea testarii non-invazive in scoli. El a adaugat ca acest lucru trebuie rezolvat pana la revenirea elevilor din vacanta.

“In Comitetul Interministerial de joi am facut aceasta propunere, printr-o adresa scrisa, o solicitare din partea Ministerului Educatiei, am transpus aceasta idee si catre Ministerul Sanatatii, solicitare catre MS si sunt convins ca se vor apleca cu maxima atentie in conditiile in care din ce in ce mai multe state europene apeleaza la solutia aceasta a testarii non-invazive in scoli. Ultimul exemplu este cel al Italiei, care s-a adaugat exemplului Germaniei, Austriei, Frantei in care aceste teste non-invazive sunt utilizate in scoli. Ele sunt validate ulterior prin teste PCR, dar sunt un instrument foarte important pentru a asigura protectia sanitara in scoli. Este vorba de testarea elevilor care prezinta simptome specifice in timpul procesului de invatamant, precum si a elevilor care au luat la cunostinta ca sunt contacti ai unor cazuri confirmate”, a afirmat Cimpeanu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, el a mai precizat ca Guvernul va analiza si va decide cine va cumpara testele.

Totodata, ministrul a mai precizat ca aceste teste nu au fost validate de INSP, dar si-a exprimat convingerea ca institutia va analiza aceasta posibilitate.

Etichete: testare elevi in scoli, testare non-invaziva

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: