Ministru Sanatatii: Spitalul de Arsi se afla intr-o situatie grava

14/07/2016

Ministru Sanatatii: Spitalul de Arsi se afla intr-o situatie grava

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministru-sanatatii-spitalul-de-arsi-se-afla-intr-o-situatie-grava/

spital-newMinistrul Sanatatii, Vlad Voiculescu spune ca Spitalul de Arsi din Capitala se afla intr-o situatie grava si ca este inacceptabil ca dupa incendiul din Colectiv sa nu se fi invatat nimic.
“Spitalul de Arsi se afla intr-o situatie grava si nu de ieri, de azi. (…) Dincolo de probleme grave de management, insuficienta personalului, ce trebuie spus este ca este inacceptabil ca dupa Colectiv noi sa nu fi invatat nimic. (…) Nu putem inchide intreg spitalul, ceea ce am facut este sa suspendam activitatea Unitatii de transfuzii, ceea ce inseamna ca pacientii cu arsuri grave au fost redirectionati”, a declarat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a mai recuoscut joi, ca a luat de trei ori in considerare varianta inchiderii Spitalului de Arsi.

“Am luat in considerare inchidererea acestui spital de trei ori pana acum si am avut discutii indelungi, inclusiv saptamana trecuta. Am avut intalniri si cu manageri ai spitalelor care pot prelua pacientii cu arsuri si am ajuns in cele din urma la concluzia ca nu putem inchide spitalul, asa ca am suspendat activitatea UTS”, a declarat ministrul Sanatatii, citat de Mediafax.

Vlad Voiculescu a mai spus ca situatia in momentul de fata este critica. Intrebat ce s-ar intampla cu victimele in cazul unei explozii, Voiculescu a declarat “le-am duce in strainatate. Sectia de Arsi de la Floreasca are toate cele 6 paturi ocupate. Nu avem capacitatea daca vin 5 pacienti in plus, e o problema grava, inacceptabil ca tara”, a mai spus Voiculescu, conform Mediafax.

Reprezentantii DSP Bucuresti s-au deplasat joi dimineata la Spitalul Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala pentru a verifica si  situatia in urma publicarii, pe site-ul tolo.ro, a imaginilor cu un pacient pe ranile caruia se aflau larve.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocolul de tratament in cazul pacientilor cu Covid-19, modificat si publicat in Monitorul Oficial

Un medic oftalmolog de la Galati a decedat din cauza Covid-19

Premierul Ludovic Orban a declarat ca se va vaccina impotriva Covid-19

Interventie neurochirurgicala in premiera nationala, la Timisoara

Peste 80 de voluntari ajuta Directia de Sanatate Publica Sibiu